Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Bulíř se zranil na tréninku a vypadl z přípravy. Jeho setrvání v reprezentaci je nejisté

Nepříjemná situace postihla Michala Bulíře. Reprezentační sedmadvacetiletý útočník se zranil na tréninku národního týmu a dočasně vypadl z přípravy na nadcházející mistrovství světa na Slovensku. Zda se do reprezentace vrátí, není jasné. Napovědět by mohla další vyšetření, která ho v blízké době čekají.

Michal Bulíř
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Michal Bulíř během středečního dopoledního tréninku nezaviněně upadl, spadl přitom na mantinel a utrpěl nějaké zranění v horní části těla. Ihned na stadionu v Edenu se mu jako první věnoval fyzioterapeut stadionu a pak odjel na prohlídku do Motola, kde pracuje lékař národního týmu Tomáš Vyskočil," řekl mluvčí národního mužstva Zdeněk Zikmund.

První vyšetření v motolské nemocnici podle něho dopadla dobře. "Neprokázala nic závažného, naštěstí tam nebylo žádné poškození páteře nebo něco takového, ale v tréninku už Michal pokračovat nemohl. Dohodli jsme se proto, že se vrátí do Liberce, kde proběhnou i další kontroly a vyšetření," nastínil mluvčí nejbližší Bulířův program.

Další postup se pak bude odvíjet od výsledků a zároveň bude záležet na tom, jak se sám hráč bude cítit. "Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet, jestli a kdy případně se Michal k reprezentaci opět připojí. Momentálně je to tak, že s ním pro zbytek tohoto a i pro příští týden zatím nepočítáme," doplnil Zikmund.

Bulíř skvěle rozehrál sezonu v dresu Liberce, za úvodních 11 zápasů nastřílel 13 gólů. Vysloužil si tak první zahraniční angažmá v kariéře a odešel do Magnitogorsku, kde ho vedl Josef Jandač, předchůdce současného kouče reprezentace Miloše Říhy staršího. Metallurgu vyšla až nad očekávání dobře základní část, ale pak vypadl z play-off už v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články