Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bulíř reprezentaci neposílí. Jandač před Švýcary musí upravovat svoje plány

Kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač do sbírky přidal další omluvenku. Na sraz v Příbrami, kde se národní tým sešel před přátelskými duely se Švýcarskem, nedorazil liberecký Michal Bulíř, jenž má problémy po nedávné viróze. Poprvé se naopak hlásili Roman Červenka s Michalem Birnerem.Trenér Čechů chce ještě zvážit, jak bude v nejbližších utkáních vypadat sestava, jisté však je, že prostor dostanou především mladší hráči současného výběru.

Michal Bulíř v dresu Liberce
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Bulíř s Libercem vypadl z extraligového play-off po sedmizápasové čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové, s klubovými spoluhráči Filipem Pyrochtou a Janem Ordošem si však sezonu neprodlouží. "Nedopadlo to, má nějaké špatné hodnoty v krvi, takže se omluvil," řekl Jandač.

Zamýšlenou sestavu zatím neprozradil. "Počkám ještě na zdravotní stav. Také jak na tom bude Jakub Orsava, uvidíme. Chtěl bych dát ale prostor spíš mladším klukům a nechat zkušenější hráče hrát jen jeden zápas. Nebo třeba ani ten ne," nastínil Jandač.

"Moje představa byla taková, že jsem chtěl mít devět obránců a patnáct útočníků, ale při těch omluvenkách máme jen osm obránců a útočníků je jen čtrnáct. Ale zvládneme to. Jen to musím nějak dobře rozdělit," dodal devětačtyřicetiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace chce proti Švýcarsku uspět, k týmu se připojil Birner a Červenka

Těšit ho může fakt, že už má k dispozici zkušené forvardy Červenku s Birnerem. A hlavně  oba jsou zdravotně v pořádku. "Jsem zdravotně v pohodě, a i když po olympiádě byl zbytek sezony takový hektický a přišlo hned play-off, tak sezona brzo skončila, protože jsme vypadli hned v prvním kole. Takhle je ještě pořád šance završit celou sezonu líp než v klubu. Ještě se mi nechtělo ji končit," uvedl Červenka.

Duely proti Švýcarům budou prvními z celkem deseti zápasů před květnovým světovým šampionátem v Dánsku. "Trénování je třeba zpestřit také hrou, to je jasné, ale zatím to ještě není nikterak přehnaně dlouhé. Rozkoukáme se tady v Příbrami a ve středu a ve čtvrtek jdeme na Švýcary."

Právě Švýcarsko je pro český národní tým v posledních letech velmi nepříjemným sokem. "Těžko předvídat, jakým budou Švýcaři soupeřem tentokrát. Co jsem tak koukal na jejich soupisku, mají hodně mladý tým, takže předpokládám, že to bude spíš bruslivější a živelnější," odtušil Jandač.

Doma se Češi fanouškům představili naposledy v polovině prosince, kdy se utkali s Finskem v pražské O2 areně. Do Příbrami se seniorská reprezentace vrací poprvé od roku 2001, kdy ve středočeském městě hrála shodou okolností rovněž proti Švýcarsku.

Ohledně situace s případnými zámořskými posilami zůstává opatrný. "Jsme v tomto ohledu v úzké komunikaci s Jirkou Fischerem, nadále probíhá mapování situace a kontaktování hráčů. Jsou tam takoví, kteří jsou už mimo vyřazovací boje, další o ně ještě hrají, jiní jsou zase už v play-off. Ještě bych nepředjímal, je pořád brzy," vysvětlil Jandač.

Až však nastane příhodná doba, měl by rád zámořské posily k dispozici co možná nejdříve. "Aby ti kluci měli čas na aklimatizaci a zároveň abychom mohli rozložit zátěž na Českých i Švédských hrách, aby se porce těch utkání rozdělila mezi hráče," řekl Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články