Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Budějovický Motor je členem svazu a má i halu, Mountfield odstoupil od smlouvy

České Budějovice - Účasti nového hokejového subjektu z Českých Budějovic v první lize nebrání už prakticky nic. Výkonný výbor ČSLH schválil žádost o přijetí klubu HC Motor České Budějovice za svého člena. Sto procent akcií organizace získala už v pondělí společnost CB Hokej 2013 v čele s Radkem Bělohlavem, která se snaží zachránit seniorský hokej pro jihočeskou metropoli aspoň ve druhé nejvyšší soutěži.

Společnost HC Mountfield také městu potvrdila odstoupení od smlouvy o pronájmu Budvar arény, kam nyní míří nově vzniklý klub. Mountfield tuto transakci podmiňoval tím, že společnost CB Hokej 2013 odkoupí licenci na první ligu od HC Motor. Ten ji získal od Královských lvů Hradec Králové, kteří pod hlavičkou Mountfieldu zamířili do extraligy.

"HC Mountfield potvrdil odstoupení od smlouvy o pronájmu arény. Sportovní zařízení, příspěvková organizace města, se dohodlo s Mountfieldem na odkupu vybavení, které si do haly pořídil. Zároveň CB hokej 2013 podepsal smlouvu o převzetí HC Motor, a to i s prvoligovou licencí," uvedl náměstek primátora Miroslav Joch.

Klub se tak může chystat na start v první lize. "Přestože k faktickému převzetí ještě nedošlo, rozhodl se HC Mountfield vyjít vstříc panu Bělohlavovi a jít nad rámec smlouvy, což znamená uvolnit zimní stadion. Hokejisté se totiž potřebují připravovat na novou prvoligovou sezonu. Potřebné zázemí by měli mít k dispozici už od čtvrtka 15. srpna," doplnil Joch.

V Českých Budějovicích se do konce minulé sezony hrála extraliga. Potom se ale majitel HC Mountfield rozhodl přestěhovat klub do Hradce Králové. Na východ Čech zamířil i téměř celý kádr s výjimkou mimo jiné útočníka Aleše Kotalíka, jemuž skončil kontrakt. Právě Kotalík se stal jedním z členů CB Hokej 2013, jehož kádr se postupně formuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články