Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovicím postup utekl, Pardubicím se naopak udržení ve extralize přiblížilo

České Budějovice - Budějovičtí hokejisté ztratili šance na postup do extraligy. Rozhodla o tom porážka 1:3 s Pardubicemi, které se naopak přiblížily udržení v soutěži. Rozhodující gól vstřelil z přesilové hry pardubický útočník Rastislav Špirko.

České Budějovice inkasují
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Dynamo má na druhém postupovém místě tabulky před posledním kolem bod náskoku před Karlovými Vary a k udržení v extralize musí v neděli jakkoli porazit Jihlavu.

České Budějovice se v celé baráži na domácím ledě spíš trápily. Potvrdil to i duel s Pardubicemi. Jihočeši získali z šesti domácích duelů jen tři body a ani jednou nedokázali zvítězit v normální hrací době.

S pocitem, že právě výhra za tři body jim ponechá naději na extraligu, vstupovali i do duelu s Pardubicemi. Jenže lépe zápas začali hosté, když českobudějovickou defenzivu rozebrali Bárta s Davidem Tomáškem, který vstřelil první gól zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice naději na postup ztratily

Přestože opticky nebyl mezi soupeři tak velký rozdíl, Pardubice působily jistějším a sebevědomějším dojmem. Jejich příležitosti likvidoval brankář Motoru Kváča a Trončinského pokus při přesilové hře ve druhé třetině zastavila tyč. Domácí se dostali do nadějné příležitosti až ve 33. minutě, ale Filip Vlček nedokázal nájezd proměnit.

O zápase definitivně Pardubice rozhodly ve třetí části. V jejím úvodu dostal českobudějovický obránce Suchánek čtyřminutový trest za hru vysokou holí a v přesilové hře přidal druhý gól hostů Špirko.

Domácí sice měli v závěru tlak, ale šance dlouho nedokázali proměnit. V té největší selhal Miloslav Čermák, jenž byl sám před pardubickým gólmanem, ale přestřelil. Až v závěru snížil tečovanou střelou Vlček, ale víc už Jihočeši nestihli. Navíc při hře bez brankáře inkasovali potřetí.

Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. F. Vlček (Fillman, Nouza) - 17. D. Tomášek (Bárta, M. Beran), 44. Špirko (Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc M. Heřman (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6421.

Č. Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Suchánek, Žovinec - M. Čermák, Chovan, Pajič - M. Heřman, Nouza, Vlček - Rob, Vak, Hřebejk - Dostálek, Babka, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček - M. Bárta, D. Tomášek, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Prvních 20 minut jsme měli velice špatných, pak jsme přeházeli sestavu, kdy došlo k určitému oživení. Ale dotahovat zápas za stavu 0:2 je hrozně těžké. V závěru jsme se zvednuli a Tomáš Nouza měl obrovskou šanci na vyrovnání."

Otakar Janecký (Pardubice): "Jsme rádi za tři body. Zápas nebyl jednoduchý, Budějovice šlapaly, musím pochválit celý tým za dnešní výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články