Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Budějovice ztratily šest bodů a s nimi i vedení v tabulce

Praha - Hokejisté Českých Budějovic přišli kvůli nezaregistrované smlouvě obránce Martina Semráda o šest bodů a zároveň ztratili vedení v tabulce první ligy. Novým lídrem je Slavia Praha, jež má stejně bodů jako Kladno. Motor je po kontumaci o bod zpět.

Skleslá budějovická střídačka
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Na ledě České Budějovice vyhrály osm z posledních devíti utkání, ale o tři body za vítězství ve 13. a 14. kole v Benátkách na Jizerou (4:1) a s Havířovem (6:1) nyní přišly. "Je to kvůli tomu, že Martin Semrád nastoupil, aniž by měl na svazu zaregistrovanou smlouvu. Martin je hráčem Motoru a hostuje letos v Táboře, k nám má vyřízené střídavé starty, potud je vše v pořádku. K tomu ale musí být na svazu ještě registrace smlouvy, a to jsme si bohužel nepohlídali," uvedl provozní ředitel Petr Sailer.

Semrád ani v jednom utkání nebodoval, nicméně i tak za jeho starty Motor dostal trest. "K dodatečné registraci jeho smlouvy nedošlo a za to teď musíme pykat. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna," dodal Sailer.

V minulé sezoně první ligy se dopustilo podobné chyby Kladno, jež v závěru základní části přišlo o druhé místo pro play-off, na něž se posunuly právě České Budějovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články