Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Budějovice v předehrávce porazily Litvínov 3:2

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 41. kola extraligy Litvínov těsně 3:2 a dotáhli se tak bodově na třetí Pardubice. Severočeši jsou i nadále desátí, ale jedenáctá Kometa Brno, která je o tři body zpět, má oproti nim dvě utkání k dobru. Všechny góly dnešního souboje padly v průběhu druhé třetiny, dvakrát se mezi střelce zapsal domácí útočník Lukáš Květoň.

Litvínovský Martin Volke
zdroj: ČTK autor: David Veis

V první třetině obě mužstva předváděla opatrný a trochu nepřesný hokej, který nebyl pro diváky příliš záživný. Ani jeden tým nic neukázal ani v početní výhodě, kterou domácí měli dvakrát a hosté jednou. Alespoň trochu zajímavé okamžiky předvedli v sedmé minutě Hübl, jehož nájezd z levého křídla eliminoval Kovář včasným vyjetím, a v 11. minutě Ručinský, který se probil před budějovickou branku a snažil se zakončit bekhendem. Ve 20. minutě zahrozili také domácí hráči Langhammer a Gulaš, jejich pokusy však litvínovská obrana zlikvidovala.

Na začátku prostředního dějství hosté chybovali v obranném pásmu, ale Kašpařík jejich nepřesnost nepotrestal. Při vyloučení Pojkara se prosmýkl Šimánek mezi beky, ale trefil jen Volkeho betony. Domácí přesto využili přesilovku, když Květoň zužitkoval Gulašovu nahrávku od zadního mantinelu. Další šance měli Burian s Kuchejdou a hned z protiútoku Hübl, jenž z levé strany trefil vzdálenější tyčku. Druhý gól Jihočechů ovšem zařídil střelou z těžkého úhlu s přispěním hostů Gulaš.

Litvínovu se brzy podařil kontaktní zásah. Jeho autorem byl Jenáček, který si najel mezi kruhy na milimetrovou přihrávku od Ručinského a pohotově prostřelil Kováře. Hostující kapitán Ručinský mohl dokonce vyrovnat, ale sám před Kovářem neuspěl. Za Volkeho záda se naopak trefil v přesilovce Květoň. Následné vyloučení Vydareného ale potrestal přesnou střelou zblízka Stříteský a bylo to znovu jen o gól - 3:2.

Severočeši se ve třetí části hodně snažili o vyrovnání, ale Hanzl po přihrávce od Hübla neuspěl, stejně jako Ručinský, který bleskově vypálil po vyhraném buly v útočném pásmu. Marně se před Kováře probíjel také Kubinčák. Nebezpečně střílel i domácí Burian, neuspěli však ani Gulaš s Květoněm, kteří jeli dva na jednoho. Dvě minuty a 14 sekund před třetí sirénou zkusili hosté power play a chvíli na to šel za katr Vydarený, ale domácí se ve čtyřech se štěstím ubránili.

HC Mountfield České Budějovice - HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. L. Květoň (Gulaš), 27. Gulaš, 36. L. Květoň (Gulaš, Langhammer) - 29. Jenáček (Ručinský, Jareš), 38. Stříteský. Rozhodčí: Konc, Kubuš (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 3537.

František Výborný (České Budějovice): "Po dvou porážkách neměli hráči nejlepší psychiku, proto jsme dnes začali odzadu. Ve druhé třetině jsme byli výraznější a je škoda, že Litvínov rychle snížil na 3:2. Ve třetím dějství jsme zvládli hru v oslabení a velmi si ceníme vítězství bez tří útočníků základní sestavy. Hráče musím pochválit za bojovnost - včetně mladíků Švihálka s Markem."

Jiří Kučera (Litvínov): "Dvě třetiny byl lepší domácí tým, který nás předčil zejména v pohybu a osobních soubojích. My jsme hráli tak, jako bychom ani neusilovali o první desítku. Ve třetí třetině jsme začali více bruslit a hráli podle našich představ, bohužel na bod jsme nedosáhli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články