Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice uspěly v Kladně díky Prospalovi, dva góly Jágra nestačily

Praha - Václav Prospal si připsal dvě premiérové trefy v české extralize a hned z toho byl skalp Kladna. České Budějovice zvítězily 3:2 po prodloužení, když za Rytíře dvakrát dotahoval skóre Jaromír Jágr. V dalších zápasech 20. kola překvapila Sparta, která zdodala vedoucí Plzeň. Dva ze tří nových trenérů tak při své premiéře na lavičce slavili výhry. Josef Jandač probudil Spartu, Slovák Peter Oremus s Vítkovicemi debutoval v soutěži výhrou na ledě Slavie v Edenu 1:0. Naopak Mojmír Trličík musel v prvním utkání na lavičce mistrovských Pardubic strávit prohru s Karlovými Vary 1:2.

Kladno - České Budějovice 2:3 po prodloužení

V divácky atraktivním duelu, v němž se na každé straně představilo po čtyřech posilách z NHL, se radovali Jihočeši z výhry 3:2 v prodloužení díky trefě Václava Prospala v čase 64:56. Prospal skóroval dvakrát stejně jako domácí Jaromír Jágr.

Report, sestřih, nejdůležitější momenty a rozhovory

Chomutov - Zlín 1:2

Hokejisté Zlína zvítězili na ledě Chomutova 2:1 a připsali si sedmou výhru venku za sebou. Domácí Piráti sice ve 23. minutě díky trefě Patrika Lušňáka odpověděli na vedoucí gól Jaroslava Balaštíka, ale hned za 69 vteřin rozhodl obránce Martin Hamrlík.

Report, sestřih a ohlasy

Pardubice - Karlovy Vary 1:2

Karlovarští vyhráli v Pardubicích 2:1 a ukončili sérii šesti zápasů bez bodu. Nový kouč Energie Richard Žemlička se tak dočkal na druhý pokus úspěchu. Naopak trenér domácích Mojmír Trličík, který v reprezentační pauze nahradil Pavla Hynka, musel strávit v premiéře porážku. Západočeši potvrdili, že se jim v Pardubicích daří, a vyhráli na jejich ledě už poosmé za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Sparta - Plzeň 3:2

Sparťané porazili Plzeň 3:1 a ukončili sérii patnácti zápasů, ve kterých lídr tabulky bodoval. Domácí, poprvé pod vedením staronového kouče Josefa Jandače, uspěli i díky dvěma gólům Petra Tona. Sparta vyhrála v domácím prostředí popáté za sebou.

Report, sestřih a ohlasy

Brno - Litvínov 3:4 po prodloužení

Branka Romana Pšurného 75 sekund před koncem prodloužení zajistila hokejistům Litvínova vítězství 4:3 v Brně. V zápase divokých zvratů vedl Litvínov ve 13. minutě už 3:0. Kometě se podařilo vyrovnat v předposlední minutě základní hrací doby díky gólu Hynka Zohorny v přesilovce.

Report, sestřih a ohlasy

Slavia - Vítkovice 0:1

Vítkovice překvapily v Praze a zvítězily nad Slavií 1:0. Připsaly si tak první výhru po sérii čtyř porážek. Úspěšnou premiéru na lavičce Ostravanů si odbyl slovenský trenér Peter Oremus. Jedinou branku vstřelil v 11. minutě v přesilovce obránce Roman Polák, gólman Filip Šindelář vychytal při svém druhém startu v sezoně první čisté konto.

Report, sestřih, ohlasy (//sport/hokej/extraliga/203607-litvinovu-zajistil-v-brne-vitezstvi-v-prodlouzeni-psurny/) (//sport/hokej/extraliga/203598-vary-po-sesti-prohrach-vyhraly-v-pardubicich/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články