Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovice touží po odvetě za čtvrtfinále

Praha - Deváté kolo hokejové extraligy nabídne konfrontaci dvou mužstev, kterým se na ledě nejvíce povedla základní část minulého ročníku, do Třince přijede Plzeň. Pražské kluby se utkají se svými tradičními soupeři, Slavia hostí Pardubice a Sparta zkusí zabodovat ve Zlíně. V repríze loňského čtvrtfinále se představí Vítkovice v Českých Budějovicích. Utkání České Budějovice - Vítkovice sledujte od 17:10 v přímém přenosu na ČT4 a sportživě.cz.

České Budějovice prohrály poslední tři utkání, ale před porážkou se Spartou neztratily v domácím prostředí ve třech zápasech ani bod. Svému příštímu soupeři mají Jihočeši co vracet, neboť na Vítkovicích skončily na jaře už ve čtvrtfinále jejich sny o zisku mistrovského titulu. Vítkovice jedou na jih Čech prodloužit sérii neporazitelnosti v normálním čase. Ta v posledních utkáních proti Karlovým Varům a Brnu visela na vlásku, ale vicemistr pokaždé závěrečným finišem dotáhl dvougólovou ztrátu. "České Budějovice jsou soupeř, který dokáže v předbrankovém prostoru a útočném pásmu vyvinout ohromný tlak," upozornil trenér Mojmír Trličík.

Slavia po čtyřech zápasech, v nichž vůbec nebodovala, opanovala středočeské derby na ledě Kladna a v pátek se představí v domácím prostředí proti Pardubicím. Východočeši ale v úterý překvapivě zaváhali na domácím ledě s Mladou Boleslaví a tuto bodovou ztrátu chtějí dohnat. "Bude záležet na tom, jak se na malém kluzišti vyrovnáme s tím jejich rychlejším hokejem, jak budeme důrazní, jak budeme ochotni se obětovat pro výkon mužstva a jak budeme důrazní v útoku," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina. Od svých svěřenců by chtěl stabilizovat výkony, aby se tým usadil v horních patrech tabulky.

Třinec zatím v domácím prostředí vrávorá, ze čtyř zápasů vyhrál jediný. Proti Plzni se však Ocelářům v minulé sezoně dařilo a doma s ní dvakrát vyhráli shodně 4:0. "Vycházet se z toho ale nedá. Plzeň má dlouhodobě vysokou stabilní výkonnost, je to mužstvo s důrazným agresivním stylem. Jestli chceme být úspěšní, musíme ze sebe vyždímat maximum," řekl trenér Ocelářů Břetislav Kopřiva. Kvůli lehčímu zranění je ohrožen start Bonka, dlouhodobě mimo hru je Varaďa.

Plzeň si marné dobývání branky soupeře na třineckém ledě dobře pamatuje. "Samozřejmě o tom víme, ale ta čísla si sebou moc netahám, protože fluktuace hráčů je velká a narazí na sebe pozměněné týmy," připomněl kouč Marian Jelínek. "Třinec už je bez Růžičky a Poláka, Varaďa je zraněný. Mají zatím výkyvy, ale to máme všichni. Pořád je to však hodně silný tým, který se bude zlepšovat," předpokládal Jelínek. V utkání na stadionu mistra touží bodovat. "Je to vždy velká výzva, ale my se staráme hlavně o nás, protože máme problémy v zadních řadách," připomněl Jelínek.

Vedoucí tým tabulky Zlín je sice v duelu se Spartou favoritem, trenér Rostislav Vlach ale tento názor nesdílí. "Sparta má velmi dobré dvě pětky a brankáře. Důležité bude uhlídat nebezpečné útočníky Broše, Tenkráta a Tona. Určitě se budou chtít v domácím prostředí ukázat také bratři Ivan a Tomáš Rachůnkové, kteří hrají velmi dobře," předpokládá Vlach. Sparta zatím vůbec nepotěšila své fanoušky v domácím prostředí, kde vytěžila ze dvou startů jediný bod, ale na venkovních kluzištích jich ze čtyř duelů nastřádala hned sedm. "Zatím se nám herně daří lépe venku než doma, kde jsme zatím tak úplně nenašli recept, jak hrát na širším kluzišti. Vždycky je snadnější bořit než tvořit," připomněl asistent trenéra Patrik Martinec.

Před brněnskou Kometou jsou dva zápasy na domácím ledě, kde se zatím fanoušci nedočkali tříbodové výhry. "V posledním utkání ve Vítkovicích se mi líbil aktivní projev našeho týmu, který bychom rádi zopakovali. Vary hrály v minulé sezoně lépe venku než doma. Myslím si, že letos pokračují ve stejném duchu. Na Spartě odvedli velmi dobrý výkon. I když jsem v Karlových Varech tři roky působil, už si netroufnu říci, že mužstvo dokonale znám. Kádr se od té doby značně obměnil," poznamenal kouč Zdeněk Venera, který bude mít k dispozici už i uzdraveného Podkonického.

Karlovy Vary v minulé sezoně vyhrály na brněnském ledě oba vzájemné zápasy a na tyto úspěchy by Západočeši rádi navázali. "Na Spartě se nevyhrává každý den a my jsme tam podali solidní výkon, což je určitě povzbuzení. V Brně budeme chtít znovu vycházet z dobré defenzivy ve středním pásmu a pokusit se využít přesilovky a nějaké brejky, tedy taková ta typická hra venku," prozradil kouč Václav Baďouček.  Energie nechá až na poslední chvíli před zápasem řešení otázky zraněných brankářů. Dvojka Benda má po utkání na Spartě, které nedohrál, natažené kolenní vazy a čeká ho minimálně měsíční pauza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články