Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovice přehrály Liberec a dostaly se z posledního místa

České Budějovice - Hokejisté Mountfieldu hostili v rámci třetího kola Liberec a potřebovali bodovat. To se jim totiž v prvních dvou kolech nepovedlo. Skóre otevřel šťastnou trefou Kašpařík, poté překonal Pavelce v brance Liberce po krásné akci Frühauf. Když ve třetí třetině zvyšoval Podlešák, bylo téměř rozhodnuto. Severočeši sice snížili, ale Šimánek pečetil výsledek do prázné branky. Radovat se mohl i František Ptáček, který odehrál 1 036. zápas v extralize.

František Ptáček (vpravo)
zdroj: ČTK autor: David Veis

Jestliže Liberec vyrukoval na soupeře s novou tváří v brance, domácí celek také postavil své eso mezi tyče. Po zranění poprvé v sezoně nastoupil další reprezentační gólman Jakub Kovář. Domácí po dvou předchozích porážkách začali dnes s velkou chutí a brzy se radovali ze dvou zásahů. V první třetině nejprve Pavelce překonal Kašpařík. I když těžko by si tento gól mohl liberecký brankář vyčítat.

Kotalíkova rána trefila Kašpaříka, od něhož a obránce Dernera se puk odrazil a obloučkem se přehoupnul přes Pavelce. Druhý zásah Jihočechů přišel po pohlednější akci. Rousek na pravém křídle zatáhnul puk, přesně ho přihrál Frühaufovi, jenž střelou švihem překonal libereckého brankáře podruhé. Ve druhé části se hra vyrovnala a ani jeden tým se nedostal do výraznější příležitosti.

Třetí dvacetiminutovku zahájil šancí Květoň, jenž však netrefil odkrytou část branky. Blízko ke gólu měl také českobudějovický mladík Knotek, ale ani on neuspěl. Prosadil se až v 52. minutě Podlešák. Kašpařík pro něj vybojoval ve středním pásmu puk a Podlešák pak v samostatném nájezdu překonal Pavelce. Liberci vrátil naději v závěru Bulíř, který skóroval v oslabení. Více však už hosté nestačili. Naopak v závěru rozhodl gólem do prázdné branky při power play Bílých Tygrů Šimánek. České Budějovice tak přeskočily v tabulce Liberec, který je aktuálně předposlední.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Kašpařík (Kotalík), 14. Frühauf (Rousek, Červený), 52. Podlešák (Kašpařík, Rousek), 58. Šimánek (Kotalík) - 55. Bulíř (Čakajík). Rozhodčí: Homola, Trombík - Jindra, Hlavatý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 3 875.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Šimánek, Kotalík, Soudek - Dej, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Kašpařík, Podlešák - Suja, Knotek, Červený. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Liberec: Pavelec - Výtisk, Čakajík, Cebák, Derner, Čutta, Jánošík, Štich - Netík, P. Nedvěd, Roman Vlach - Urban, Filippi, Novotný - Bárta, Dušek, Víšek - L. Krejčík, Galamboš, Kica. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Po dvou porážkách to jsou pro nás velmi důležité body. Kluci utkání zvládli. Stále tam vidím nějaké taktické a poziční chyby, asi bude ještě chvíli trvat, než se nám je podaří odstranit. Důležité však je, že dnes všichni naplno dřeli celých šedesát minut. Myslím si proto, že jsme si ty body zasloužili."

Marian Jelínek (Liberec): "První gól, který jsme obdrželi, byl relativně náhodný. Pak jsme se však zbytečně tlačili do soupeře, nebyli jsme dostatečně trpěliví a pouštěli jsme tím domácí do přečíslení. O tom, že za nás může Ondřej Pavelec nastoupit, jsme se dozvěděli až pár minut před rozcvičením. Ale na to se rozhodně nebudeme vymlouvat, tahle věc o výsledku nerozhodla. Jeli jsme sem s tím, že do poslední chvíle nebudeme vědět, jak to dopadne s brankáři."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články