Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Budějovice před play-off odvolaly Rosola, tým povede Bělohlav

České Budějovice – S novým trenérským týmem půjdou do play-off 1.ligy hokejisté Českých Budějovic. Na lavičce Motoru skončil kvůli nevydařenému závěru základní části, kdy Jihočeši prohráli čtyři z posledních pěti zápasů a v tabulce klesli na třetí místo, Petr Rosol. Ve vyřazovací části tým povedou Radek Bělohlav, Martin Štrba, Roman Turek a jako konzultant bude u týmu působit i Aleš Kotalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisty Budějovic nově povede Bělohlav, Rosol byl odvolán

Hlavním koučem bude Bělohlav, který byl doposud Rosolovým asistentem. Motor již v minulosti jako hlavní kouč vedl. "Vzhledem k výkonům, které rozhodně neměly stoupající tendenci, a také k výsledkům zejména ve čtvrté čtvrtině jsme se rozhodli s okamžitou platností odvolat trenéra Petra Rosola," uvedl generální manažer Stanislav Bednařík.

Změnou na trenérském postu chce vedení klubu zároveň dát impulz týmu před čtvrtfinálovou sérií play-off, ve které České Budějovice narazí na Přerov. "Jsme si vědomi toho, že to není zcela koncepční řešení, ale abychom měli šanci dosáhnout cílů, které jsme si předsevzali, museli jsme dát mužstvu silný impulz. A tím je pro nás nový trenérský tým," dodal Bednařík.

Jedenapadesátiletý Rosol vedl České Budějovice od prosince 2013 a loni s nimi postoupil do baráže o extraligu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články