Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Budějovice potřetí vyhrály, doma porazily Litvínov

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 41. extraligovém kole Litvínov 3:1. Jihočeši po předchozí sérii pěti porážek vyhráli potřetí za sebou, rozhodl o tom gól obránce Františka Ptáčka ze 48. minuty. V závěru potvrdil vítězství Lukáš Květoň.

České Budějovice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: David Veis

První velká šance skončila gólem v litvínovské síti. Suja se Šimánkem najížděli proti jedinému obránci hostí a Šimánek se přesně trefil do odkryté pravé části branky. Při hře čtyři na čtyři měl blízko k vyrovnání Stříteský, ale gólman Kovář se stihl přemístit a nebezpečí odvrátil. Do střely Kohna na protější straně vložil hokejku Šimánek, ale severočeský tým zachránila tyčka.

Při přesilovce Českých Budějovic hostující Černý zahákoval Deje, který se následně rozjel k trestnému střílení, ale nedotáhl kličku a skóre se neměnilo. Do druhého dějství vstoupili aktivněji Litvínovští. Kováře ohrozil střelou zblízka Hübl, po něm to zkoušel bekhendem Ručinský, od modré pálil Jareš. Ve vlastním oslabení při trestu Martynka unikl Černý, ale jeho střela šla mimo branku.

Domácí si počínali nevýrazně i při následujícím trestu Majdana a jejich početní výhodu předčasně ukončil faulující Ptáček. Na hanbu šel za chvíli také Jank a Severočeši měli minutu a půl na vyrovnání při hře pět na tři. Po drtivém zámku se to povedlo Majdanovi, jenž z brankoviště dopíchl kotouč za čáru. Třetí třetinu zahájili znovu s větším úsilím hosté, ale příležitosti Kubáta nebo Pšurného nevedly k úspěchu.

Naopak při vyloučení Posmyka napřáhl na modré čáry Ptáček a brankář Francouz kapituloval podruhé. Na konci další přesilovky předvedli Jihočeši velké střelecké manévry, ale litvínovská obrana zůstala neprostupná. V dalším průběhu neskončila gólem ani Kohnova teč po Kolarzově nahození. Hosté se odhodlali k power play a budějovický Květoň pečetil vítězství zásahem do opuštěné branky.

HC Mountfield České Budějovice - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Šimánek (Suja), 48. Ptáček (Dej, Vydarený), 60. L. Květoň (Langhammer) - 36. Majdan (Lukeš). Rozhodčí: Homola, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:6, navíc Posmyk (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4012.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Dietz - Suja, Mertl, Šimánek - Kotalík, Škoda, L. Kohn - Dej, Langhammer, L. Květoň - Červený, Knotek, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, Ručinský - J. Černý, Rapáč, R. Pšurný - Baláž, Smolka, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "První třetina probíhala podle našich představ a kontrolovali jsem hru. Od druhého dějství jsme nehráli už tak dobře a dostali jsme se do problémů. Hosté byli nebezpečnější. V závěru jsme ale našli cestu k vítězství. Nový muž Škoda dostal prostor a naznačil, že může být posilou."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Přijeli jsme bránit a to se nám dařilo jen do prvního inkasovaného gólu. Domácí hráli přesně tak, jak jsme chtěli hrát my - čekali na nás a dali gól z brejku. My jsme se málo tlačili do branky."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články