Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovice oslavily 70 let stadionu kanonádou. Prostějovu daly "devítku"

České Budějovice – Tabulka napovídala, že by se mělo jednat o vyrovnaný duel. Souboj Českých Budějovic a Prostějova se však v rámci 1. ligy změnil v dominantní vystoupení domácích, kteří slavili 70 let svého stadionu. Motor hosty zničil 9:1 a díky triumfu se posunul na první místo tabulky o skóre před Kladno. Hlavní měrou se o triumf zasloužil Vladimír Škoda, který už během první desetiminutovky nasázel hattrick. Prostějovští zůstávají čtvrtí.

Českobudějovičtí hokejisté v retrodresech
zdroj: Pavel Kacerovský

Oba týmy nastoupily v retro dresech ze 40. let minulého století. Na českobudějovickém zimním stadionu se hrál první duel 27. října 1946 a AC Stadion České Budějovice se v něm utkal s československou reprezentací. Motor oblékl modročervené dresy, stejné jako v tehdejším prvním zápase. Prostějov hrál v černých trikotech s logem města a nápisem SKP.

Úvodní minuty patřily kanonýrovi Škodovi, který po 122 sekundách otevřel skóre. V páté minutě přidal v přesilové hře druhý gól a na 3:0 zvýšil v čase 8:01. Stihl tak hattrick za pět minut a 59 sekund.

Ve 12. minutě se trefil ještě Žálčík a českobudějovický odchovanec Kantor v brance Jestřábů přepustil místo Neužilovi. I ve druhé třetině potěšil Motor domácí fanoušky čtyřmi góly. Skórovali Rob, Čermák, který využil přesilovku, Kuchejda a Babka. Ve 45. minutě přidal třetí přesilovkovou trefu domácích Zíb a za 152 vteřin sebral Gábovi čisté konto Zabloudil.

Předehrávka 22. kola první hokejové WSM ligy:

Motor České Budějovice - Prostějov 9:1 (4:0, 4:0, 1:1)

Branky: 3., 5. a 9. Škoda, 12. Žálčík, 21. Rob, 32. M. Čermák, 36. Kuchejda, 39. Babka, 45. Zíb - 47. Zabloudil. Rozhodčí: Doležal - Křivohlavý, Špringl ml. Vyloučení: 3:4, navíc Švec 10 min., D. Kolář (oba Prostějov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6018.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články