Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Budějovice opět bez bodu, doma nestačily na Plzeň

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic prohráli v 10. kole extraligy s Plzní 1:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Západočeši naopak bodovali v šestém duelu po sobě. Gólem a asistencí se na výhře Indiánů podílel útočník Ondřej Kratěna.

Utkání České Budějovice - Plzeň
zdroj: ČT24 autor: David Veis

Českobudějovičtí nastoupili v zeštíhleném složení se třemi pětkami a útočníkem Soudkem, který působí v první lize. Poprvé se představila posila do útoku Kohn, naopak chyběl Martínek, který odcestoval do zámoří. Na střídačce v úvodu seděl pouze mladý obránce Prokop. Paradoxně to v porovnání s minulými zápasy prospělo jejich hernímu projevu. Skóre ale otevřel soupeř. V 8. minutě využil přesilovku dorážkou zblízka Balej.

Těsně před prvním odchodem do šaten proměnil své sólo v oslabení Kratěna, jemuž nešťastně rukou ze vzduchu přiťukl puk obránce Jank. Domácí měli velkou šanci snížit při trestu Jana Kováře, ale Dej neskóroval. Sedm vteřin před vypršením trestu Deje využili hosté svoji druhou přesilovku, zatímco budějovičtí hráči při následném vyloučení obránce St. Pierra neuspěli. Před Kantorem potom zatápěla Strakova formace, střeleckou příležitost měl rovněž Kratěna, jemuž přihrával Kovář.

Domácí bojovali, ale do útočného pásma se dostávali jen velmi pracně. Jednu z mála střel na gólmana Mazance vyslal v oslabení Ptáček, neuspěl ale stejně jako v závěru druhé třetiny Šimánek. Po chybě jednoho z domácích hráčů se ve 41. minutě individuálně prosadil Jeřábek a Draisaitlova družina prakticky ztratila naději na bodový zisk. Přesto se Jihočeši nevzdávali a zkoušeli Mazancovu pozornost i střelami z dálky.

Neprosadili se však ani v přesilovce, kterou jim nabídl faulující Straka. Obránce Ptáček si najel do ideální pozice až před branku, ale zakončení nezvládl. Neplodná byla i následující početní výhoda při trestu Petrušky. O neprůstřelnost připravil Mazance v samotném závěru střelou od modré čáry Prokop, jenž se trefil v extralize poprvé.

HC Mountfield České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 58. Prokop (Rousek) - 8. Balej (Vlasák, Gulaš), 20. Kratěna (St. Pierre), 26. Pletka (Jan Kovář, Kratěna), 41. J. Jeřábek. Rozhodčí: Pešina, Blecha - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4180.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, od 35. min. navíc Prokop - Dej, Mertl, Červený - Šimánek, L. Kohn, Kotalík - Rousek, Knotek, Stuja - Soudek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Plzeň: Mazanec - Slovák, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Ševc, Jiří Hanzlík - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Havlíček, Dvořák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Petruška, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Petr Draisaitl (České Budějovice): "Prožíváme těžké časy. Děláme strašné chyby, od začátku sezony máme problémy s přesilovkami a hráči zrovna nehýří sebevědomím. Trápí nás široká marodka, na kterou dnes před utkáním přibyl Podlešák. Další ranou je odchod obránce Martínka, ale trénuje s námi Hanzal a v pátek ve Zlíně nastoupí Ference."

Milan Razým (Plzeň): "Vyhráli jsem zaslouženě, po celé utkání jsme byli lepším týmem a kontrolovali výsledek. Jenom škoda, že se nepodařilo udržet nulu pro gólmana Mazance. Finská posila Rask nenastoupila na vlastní žádost a po dohodě s lékařem, protože po minulém utkání měl hráč zdravotní potíže."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články