Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Budějovice nasázely Kladnu šest branek a jasně zvítězily

Jednoznačné vítězství 6:1 si z Kladna domů na jih Čech odváží budějovičtí hokejisté. Motor vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů. Venku bodovali Jihočeši poprvé po deseti zápasech.

Radost hráčů Českých Budějovic
zdroj: ČTK / Deml Ondřej

"Rozhodlo to, že jsme šli do zápasu od začátku a kluci podali výborný výkon. Všichni jsme se koncentrovali. Věděli jsme, o co hrajeme. Že to nebude nic lehkého. Kluci blokovali střely a konečně nám to tam napadalo. Jsou to důležité tři body," řekl gólman Motoru Jan Strmeň.

Motor se ujal vedení už po 52 sekundách, kdy vysunul Hanzl za obranu Rytířů Gulaše a ten prostřelil Bowa mezi betony. Na druhé straně vyzkoušel Strmeně bekhendem Plekanec. V páté minutě se opět radovali hosté. Po Štencelově střele se odrazil puk od zadního mantinelu před Tomečka, který z pravé strany z úhlu trefil odkrytou část branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - České Budějovice

"Vždycky to pomůže. Věděli jsme, že Kladno hraje výborně doma a soupeři tu mají začátky velmi těžké. Trošku je to zarazilo a drželi jsme je co nejdéle, ať jsou trošku nervózní. Bohužel snížili na 1:3 a trochu se to zdramatizovalo, ale naštěstí to kluci vybojovali a dali ještě další góly," pochvaloval si Strmeň.

Při Šenkeříkově vyloučení Strmeň zasáhl při Zikmudově šanci a z dorážky trefil Indrák pravou tyč. Další možnost domácích měl Beran, na druhé straně mohli navýšit rozdíl Toman a Tomeček, ale Bow svůj tým podržel. Za domácí neuspěl proti Strmeňovi ani Procházka a v další příležitosti Ticháček minul.

Na přelomu první a druhé třetiny se domácí ubránili při Ticháčkově vyloučení, potom při trestech Tomečka a Hovorky nedokázali Rytíři snížit. Po Plekancově přihrávce vystřelil z pravého kruhu Kubík, ale Strmeň se přesunul včas.

Ve 29. minutě po vyloučení Kladna za špatné střídání se trefil od modré čáry Vráblík a zvýšil na 3:0. Strmeň si poradil s Pytlíkovou tečí. Na druhé straně měl možnost Přikryl. Rytíři marně dobývali branku Motoru.

Českobudějovický gólman držel čistý štít do 52. minuty, kdy jej překonal střelou z pozice mezi kruhy Filip. Při následném Tomečkově vyloučení mělo Kladno velký tlak, ale na kontakt se nedostalo. Největší šanci kryl Brodeckému Strmeň.

Po Plekancově vyloučení se Motoru naskytla přesilovka čtyř proti třem, kterou využil obránce Gazda. Další gól hostů přidal v přečíslení po Strnadově přihrávce Hanzl a výsledek ještě dovršil Valský.

Rytíři Kladno - HC Motor České Budějovice 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 52. Filip (Plekanec, Kubík) - 1. Gulaš (M. Hanzl, Plášil), 5. V. Tomeček (Štencel, Vopelka), 29. F. Přikryl (Vráblík), 56. Gazda (Pech), 58. M. Hanzl (Strnad, Gazda), 59. Valský. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Zíka, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2576.

Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - O. Bláha, Filip, Michnáč - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Hovorka, Šenkeřík, Gazda, Plášil - Valský, Pech, Dzierkals - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články