Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice i s posilami z NHL čeká dohrávka s Litvínovem

Praha - Hokejisté Českých Budějovic a Litvínova uzavřou program 15. kola extraligy. V Budvar areně se potkají dva celky, kterým se momentálně příliš nedaří; domácí prohráli dva poslední duely, hosté čekají na výhru již čtyři zápasy. Oba týmy si navíc v říjnu připsaly dohromady jen tři tříbodové zisky za výhry v normální hrací době.

Trenér Jihočechů Peter Draisaitl již řadu dní řeší problémy s velkou marodkou. Jejich dres ale premiérově obléknou dvě posily z NHL - útočníci Milan Michálek a Martin Hanzal. "Potřebujeme hlavně body. Proto teď neřešíme, jakým způsobem je posbíráme, ale že je musíme posbírat. Na Litvínov budeme tedy v tomto ohledu plně připraveni," uvedl německý kouč. "Výborného gólmana máme a pak potřebujeme další hráče, kteří zejména při přesilovce zápas rozhodnou, což se nám celou sezonu nedaří. V početní výhodě se rozhodují zápasy a my je tam prostě nevyhráváme," podotkl Draisaitl.

Problémy se složením kádru měli i momentálně devátí Severočeši, aktuálně ale řeší hlavně špatnou produktivitu. Tým kouče Vladimíra Jeřábka ve čtyřech prohraných zápasech dokázal ve třech případech vstřelit jen jeden gól. "Víme, kde byly ty chyby, kde jsme ty zápasy prohráli. Přestali jsme střílet, dáváme málo gólů. Ty poslední dva zápasy jsme už neměli ani tolik šancí, což je asi ta největší chyba a problém. Proti Třinci a na Kladně jsme si alespoň šance vytvářeli, ale nedávali góly," řekl Jeřábek. Na jihu Čech se proto chce vrátit ke hře, která tým zdobila předtím. "Tedy hodně bojovnosti, obětavosti a hlavně více střílet," uvedl Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články