Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Budějovice hostí Vítkovice, v Brně se dohraje první kolo

Praha - Dvěma dohrávkami vyplní hokejisté v extralize volné úterý. V utkání 1. kola přivítá Kometa Brno na svém ledě Kladno, dohrávaný duel 35. kola proti sobě postaví České Budějovice a Vítkovice. Po odehrání obou zápasů budou mít všichni účastníci české nejvyšší soutěže na kontě 42 utkání a před sebou posledních deset kol.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

17:30, České Budějovice - Vítkovice

Jihočeši by se přes přetrvávající absence Kotalíka, Martynka a Podlešáka potřebovali chytit střelecky - za uplynulá čtyři utkání vstřelili dohromady jen pět branek.

"Čeká nás samozřejmě těžké utkání, protože v této fázi sezony je každý bod nesmírně důležitý. Pro nás je zápas o to více náročný, že máme stále hodně hráčů na marodce. Poslední utkání jsme odehráli v Třinci, kde jsme sice prohráli v prodloužení, ale za bojovnost a vůli jsem hráče mohl pochválit," prohlásil kouč František Výborný.

Před výsledky nejbližšího soupeře má respekt. "Vítkovice jsou jednoznačně silný soupeř, což dokazuje, že byly naposledy dvakrát vicemistrem extraligy. I letos mají velice dobře poskládaný kádr, který má svoji kvalitu a sílu. My se však v utkání budeme rvát a budeme chtít získat před domácími fanoušky všechny tři body," ujistil Výborný.

Vítkovice zažehnaly pokles formy. Vicemistr zvítězil ve třech z posledních čtyř zápasů a vklínil se po delší době zpátky do horní šestky, která garantuje přímou účast ve čtvrtfinále.

Po nedělní výhře v Litvínově se Ostravané nevraceli a pouze se přesunuli ze severu na jih. V Českých Budějovicích dnes mužstvo i trénovalo. "Je to tým z vrchních pater tabulky. Mají velice zkušené hráče, výborného brankáře a velice dobrou obranu. Chceme ale přivézt nějaké body, které jsou v této fázi ligy velice důležité, to je jasné," řekl asistent Zdeněk Moták. Řídne i vítkovická marodka: zůstávají na ní jen dlouhodobě zranění Sloboda s Rehákem.

18:00, Brno - Kladno

V Brně přivítají Kladno, které může atakovat první šestku. Pokud by Středočeši zvítězili v základní hrací době a Vítkovičtí stejným způsobem podlehli na jihu Čech, Kladno se na šesté Ostravany bodově dotáhne, bude mít ovšem horší skóre.

Oba týmy se utkají přesně po týdnu a svěřenci trenéra Zdeňka Venery mají soupeři co oplácet. "Kladno hraje v této sezoně velmi dobře. Myslím si ale, že gólů mnoho padat nebude. Kromě bruslení a dobrého výkonu obou brankářů je právě defenziva nejsilnější stránkou Kladna," uvedl Venera, který bude mít problémy se složením týmu.

Ze sestavy vedle zraněného útočníka Jaroslava Svobody vypadli ještě obránce Vašíček a další útočník Tomáš Svoboda. Oba už totiž první kolo extraligy odehráli ve svém předcházejícím působišti Slavii Praha. Do sestavy se už naopak vrací uzdravený obránce Kempný.

Kladno se po sérii tří utkání, v nichž si nepřipsalo jediný bod a prohrálo je při celkovém skóre 6:20, vrátilo k předešlé hře, která mu přinášela výsledky. Díky tomu bodovalo ve čtyřech posledních zápasech, z nichž tři vyhrálo, a nasbíralo během této série deset bodů. "Snažíme se hrát zase poctivý hokej plný nasazení a funguje to. Snad nám to přinese úspěch i v úterý," řekl kouč Zdeněk Vojta.

O útoku na první šestku a s ní spojenou jistotu účasti ve čtvrtfinále play off nechce mluvit. "Rozhodně zůstáváme při zemi, zajíci se počítají až po honu. Musíme nadále sbírat body a pak se uvidí," uvedl Vojta. V Brně se musí obejít bez Piskáčka s Tomanem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články