Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bude to kvalitní zápas, věští před soubojem se Švédy Gulaš. Čeká plný dům

Örnsköldsvik - Hokejový útočník Milan Gulaš z Färjestadu očekává při čtvrtečním úvodním utkání českých hokejistů na turnaji Karjala v Örnsköldsviku s domácími Švédy plný stadion a velmi těžký boj. Podle jediného krajánka ze švédské ligy v české nominaci má výběr Tří korunek silný kádr. Sám Gulaš se ale do sestavy na úvodní vystoupení turnaje nevešel a bude hrát až o víkendu v Helsinkách, kdy Čechy čekají Finové a Rusové.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Spoluhráč Magnus Nygren je v kádru Švédska, tak jsme to rozebírali. Oni mají opravdu silný kádr se zkušenými hráči. Jsou tam ti nejlepší ze švédské ligy. Bude to hodně kvalitní zápas," řekl Gulaš. Fanoušci si vystoupení švédské reprezentace v Örnsköldsviku podle něj nenechají ujít. "Je to hokejové město a myslím, že přijde plný dům. Mají pěkný stadion. Je to malé město s velkou hokejovou tradicí, žije tu Peter Forsberg," upozornil Gulaš na jednu z řady osobností místního klubu MODO Hockey.

Na zápasy v hlavním městě Stockholmu přitom bývala často hala Globen při vystoupení Švédů poloprázdná. "Nevím, proč to tak je. Když tam přijedeme na zápas ve švédské lize, tak je vyprodáno. Dá se říct, že Djurgaarden má nejlepší fanoušky v lize a je to zážitek. Je trošku zvláštní, když pak přijede reprezentace a přijde pár lidí. Tady to bude jiné," navázal Gulaš. Se spoluhráčem Nygrenem probíral i to, že už s velkým předstihem je jasné, že po této sezoně skončí u švédské reprezentace kouč Pär Marts.

Nahradí jej Rikard Grönborg. "Zaujalo mě, že se to ví rok dopředu. Oni mají trošku jinou mentalitu. Připravují si to, aby s tím ti kluci počítali," podotkl Gulaš. Bývalý hráč Českých Budějovic, Kladna, Plzně či Magnitogorsku se dočkal pozvánky od nového trenéra Vladimíra Vůjtka hned na první akci. "Sezona se pro nás ve Färjestadu vyvíjí dobře a i osobně se mi docela daří. Nad pozvánkou jsem nijak nepřemýšlel, jsem rád, že se můžu zúčastnit. Taky si konečně pokecám česky s klukama v kabině," usmíval se Gulaš.

Do Česka letěl vlastně jen kvůli srazu a následnému jedinému tréninku. "Vyšlo mi to blbě, že jsme hráli zápas v Lulee a musel jsem letěl do Stockholmu, kde jsem čekal celý den na let do Prahy. Za dva dny se vracím do Švédska zase nazpátek. Ale to k tomu patří, takový je hokej," prohlásil Gulaš. Na kontě má v národním týmu 28 zápasů, ale na první trefu zatím čeká. "Ten gól mi v reprezentaci samozřejmě chybí a přeju si, abych to na této akci prolomil. V klubu se mi daří, chci to přenést do reprezentace a potvrdit formu," dodal Gulaš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články