Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bude to ještě těžký boj, odhaduje brněnský centr Divíšek

Plzeň - V prvním utkání semifinále play-off vyhrála brněnská Kometa na ledě Plzně 4:3, přestože až do 50. minuty drželi vedení Indiáni. Vyrovnávací branku vstřelil Tomáš Divíšek, který se přihrávkou podílel i na vítězné trefě Jakuba Svobody. Kometa se po špatném začátku otřepala a dokázala zápas otočit, zkušený centr ale výsledek nepřeceňuje. Semifinále dnes pokračuje druhým zápasem na ledě Indiánů. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT4 a www.sportzive.cz.

Hostům vstup do včerejšího duelu vůbec nevyšel, již po třech minutách prohrávali 0:2. "Prvních deset až patnáct minut jsme hráli opravdu hrozně. Byl to od nás herní projev jak někdy v červenci. Bylo to v hlavách. Měli jsme skoro týden dovolenou a byli jsme trošku nahoře. Dali jsme domácím čuchnout, že jsme špatný mančaft, a oni toho využili," popsal průběh první třetiny nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů.

O přestávce se ale Kometa nabudila a podařilo se jí vrátit do zápasu. "Všichni jsme si k tomu v kabině něco řekli. Řekli jsme si, že výsledek 0:2 po dvaceti minutách není tak strašný. Věřili jsme, že ještě máme sílu to otočit, a to se potom potvrdilo," uvedl dvaatřicetiletý centr. "Bylo ještě hodně času do konce a my jsme za to opravdu vzali. Na začátku nás dvakrát vyškolili do prázdné branky a to nám dokázalo, že takhle se to opravdu nehraje. Začali jsme hrát ten náš bojovný hokej, ani ty naše góly nebyly nádherné, ale ubojovali jsme to," pochvaloval si Divíšek.

Vysílání ČT4

Plzeň – Kometa 17:30

Komentují: Robert Záruba a David Pospíšil

Studio moderují: Jiří Hölzel a Martin Hosták

Reportéři utkání: Hana Ježková a Ondřej Tomek

K cenné první výhře na soupeřově ledě přispěl rodák z Mostu důležitým gólem na 3:3, při němž po zaváhání plzeňského kapitána Martina Straky prostřelil svého kamaráda v brance Západočechů Adama Svobodu. "Byla to taková žblabuňka. Já jsem do toho jenom plácnul a Áda to nečekal. Myslím, že mu to prošlo mezi nohama, nebo spíš někde pod ledem... Prostě taková šmrdla," zlehčoval svůj třetí přesný zásah v play-off někdejší hráč Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
1. semifinále: Plzeň - Kometa

Dnes série pokračuje druhým zápasem v plzeňské ČEZ Aréně a domácí budou chtít uspět. "Bude to opět těžký boj. Plzeň je tady silná. Jednu chvíli nás dneska přehrávali tak, že jsme se tam v pěti váleli na ledě. Hráli jsme jen padesát minut, ale díkybohu jsme to uhráli," nepřeceňoval výhru Divíšek, protože Západočeši málem vyrovnali při závěrečné power play.

Vykoukal: I když jdeme do vedení, musíme hrát

"Vedení o dvě branky je nejhorší, jaké může být. Když se tým dostane zpět do zápasu, tak naskočí a je na koni. My jsme udělali spoustu chyb, prvních deset minut jsme hráli výborně, ale pak už to nebylo ono," uznal zkušený bek Jiří Vykoukal.

Podle něj musí hrát dnes Plzeň od začátku do konce aktivně. "I když jdeme do vedení, musíme hrát. Bylo tam hodně přečíslení a navíc jsme ztráceli puky na naší i jejich modré čáře. Oni to otáčeli a pak na nás v plné rychlosti chodili. Navíc jsme nebyli po těch oslabeních schopni do tempa zápasu naskočit. První zápas je ale už pryč, musíme se koncentrovat na další," dodal Vykoukal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články