Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Buchtele: Náš hokej se teď úplně změnil, systém pod Hořavou funguje

Jan Buchtele a Miroslav Forman si pochvalují výkony Sparty pod trenérem Miloslavem Hořavou, s nímž vyhráli i druhé utkání. Oba se pod triumf nad Vítkovicemi 4:2 v předehrávce 48. kola extraligy podepsali třemi body za dvě branky a nahrávku. Podle Buchteleho je herní projev Pražanů po odvolání kouče Uweho Kruppa a jeho asistenta Jaroslava Nedvěda naprosto odlišný.

Jan Buchtele se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Myslím si, že celkově se obraz hry změnil. To vidí všichni na tribunách, že hrajeme úplně jiný hokej. Jestli nám do útoku přijede na pomoc bek, tak je to úplně jedno, protože bude plnit ten systém, který jsme teď nastavili. Je vidět, že funguje. Hrajeme víc na puku. To je asi největší rozdíl, že si beci nechávají puk pro sebe a zbytečně ho neodpalujeme," řekl Buchtele.

Hořava se přitom ujal Pražanů teprve v sobotu. "Za pár dnů neuděláte zázraky, ale je to znát. Trochu jsme zlepšili herní projev. Teď máme (reprezentační) pauzu na to, abychom zlepšili přesilovky a další herní situace. Myslím si, že hra půjde nahoru," uvedl devětadvacetiletý odchovanec Hradce Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Vítkovice

Sparta proti Ostravanům navázala na nedělní výhru nad brněnskou Kometou 4:3 v prodloužení. "Odehráli jsme dva výborné zápasy. Ještě pár dnů dozadu bych řekl, ať už je konečně pauza, ale teď bych naopak nejraději hrál další zápasy. Kvalitně potrénujeme. Těším se, že získáme co nejlepší umístění do play-off," prohlásil Forman.

Výkon s Vítkovicemi ho potěšil. "Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Hráli jsme výborný hokej od začátku do konce, zaslouženě jsme vyhráli za tři body. Mohli jsme přidat ještě víc gólů, kdyby 'Buchta' nebyl dřevěný," smál se sparťanský odchovanec.

K Formanově a Buchteleho tříbodovému večeru pomohl jejich parťák z útoku Lukáš Pech, který dvakrát asistoval.

"Je výborný. Říkali jsme mu, že musí hlavně bránit, že v útoku se o to postaráme. Byl trošku naštvaný, ale vzal to. Vzadu i vepředu jsme hráli dobře, takže to takhle necháme," konstatoval Forman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články