Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Buchtele má po Plodkově faulu poškozený obratel

Praha - Pardubický hokejový útočník Buchtele, který po faulu libereckého Jana Plodka nedohrál čtvrteční zápas 30. extraligového kola, má poškozený třetí krční obratel. Juniorského reprezentanta kvůli tomu čeká pauza šest až osm týdnů a přijde o start na mistrovství světa hráčů do dvaceti let. "Série vyšetření bezprostředně po utkání a během celého dnešního dne potvrdila odlomení části hrany třetího krčního obratle bez poškození míchy a vazivového aparátu," uvedl lékař pardubického týmu Jan Vanáč na oficiálním webu Moelleru.

Plodek fauloval devatenáctiletého hráče v 59. minutě zápasu. Buchtele upadl hlavou na mantinel a zůstal dlouho ležet na ledové ploše. Tu opustil v zafixované poloze na nosítkách a sanitka jej odvezla do liberecké nemocnice, kde okamžitě absolvoval CT vyšetření.

Zákrokem Plodka na Buchteleho se bude začátkem příštího týdne zabývat i disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje. Rozhodčí totiž ocenili faul libereckého hráče trestem ve hře, po kterém vždy následuje disciplinární řízení. "Navíc Pardubice požádaly, abychom se tím zabývaly," řekl ředitel extraligy a šéf komise Stanislav Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články