Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Buchtele: Do Prahy chceme jet s mečbolem

Plzeň - Sparťanský útočník Jan Buchtele se po pětizápasové absenci vrátil do sestavy Pražanů a ve třetím semifinálovém utkání se podílel gólem na výhře 4:2 v Plzni. Svou trefou zařídil reprezentační útočník vedení hostů 2:1 a hned za 53 sekund zvýšil Miroslav Forman na dvoubrankový rozdíl. Buchtele doufá, že Sparta uspěje v Plzni i v neděli a odveze si do Prahy mečbol.

Jan Buchtele a Jaroslav Hlinka
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Spokojený jsem hlavně s tím, že jsme urvali ten druhý bod v sérii, který jsme strašně chtěli. Návrat byl pro mě docela těžký. Dvě třetiny jsem se tam potácel, ale postupně se to zlepšovalo. Ta herní indispozice na mně byla na začátku hodně znát," přiznal Buchtele, který se po 19 trefách v základní části dočkal ve třetím zápase play-off první branky. "Docela se mi po gólu ulevilo, protože ve hře potřebuji nějaký takový impulz. Dlouho jsem nehrál, tak jsem potřeboval něco, abych si začal víc věřit a dovolil si díky tomu na ledě víc. Už jsem byl potom na správných místech, kde mám být," dodal Buchtele, který se zranil ve druhém čtvrtfinálovém utkání se Zlínem.

Po kombinaci celého prvního útoku ve 38. minutě strhl vedení na stranu Sparty. "Můj gól vyplynul ze hry, tam to Příba (Přibyl) udělal fantasticky: našel Hlínu (Hlinku), ten mi to ťuknul do hole a já jsem ji jenom nastavil a nějak to propadlo do brány. Kluci tu situaci dobře sehráli a celkově mi ten návrat do hry ulehčili," pochvaloval si práci spoluhráčů Buchtele. Na jeho trefu vzápětí navázal vítězným gólem Miroslav Forman. Dvoubrankový náskok ze závěru prostřední části se ukázal jako rozhodující.

"Byl to jeden z důležitých momentů. Myslím si, že ten zápas docela zlomil. Pak bylo dobře, že jsme dokázali ten stav udržet do konce druhé třetiny," komentoval Buchtele proměnu nerozhodného stavu ve vedení 3:1. "Ve třetí třetině jsme bohužel dostali kontaktní gól a ten nám to zkomplikoval. Člověka to znervózní, když je to jen o jednu branku. Zavřeli jsme ale dobře obranu a nepustili jsme je potom do žádné vážnější šance," pochvaloval si výbornou práci svěřenců Josefa Jandače v závěrečné dvacetiminutovce.

"Tuším, že tam měli jen jednu nebezpečnou střelu z mezikruží, kterou Pepís (Tomáš Pöpperle) výborně vychytal. Pak jsme si ten zápas už pohlídali a přidali čtvrtý, uklidňující gól do prázdné brány," zhodnotil závěr utkání Buchtele. Tentokrát ani jedna branka zápasu nepadla v početních výhodách, přestože Sparta během druhé třetiny měla možnost 42 vteřin trvající přesilovky pět na tři.

"Oba týmy jsou na ty situace dobře připravené. Přesilovka pět na tři nám bohužel nevyšla. Oni to dobře brání, když blokují střely a skáčou do všeho po hlavě. Přes to jsme se dnes nedokázali přenést, ale já věřím, že to zítra zlepšíme," řekl Buchtele. Sparta podle něj zlepšila hru v defenzivě a měla by na tom stavět i v nedělním pokračování semifinále na západě Čech. "Bude to další bitva o jedné chybě. Ještě je tady zítra poženou lidi. Oni určitě budou nahecovaní a budou se snažit s tou sérií něco udělat. My to naopak dopustit nechceme a chceme domů jet s mečbolem. To je náš cíl," uvedl Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články