Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Buchtele chce se Spartou zažít velký úspěch. Teď jsme blízko, větří

Praha - Hokejový útočník pražské Sparty Jan Buchtele má zatím v extralize stoprocentní úspěšnost v boji o zlato. Ještě jako hráč Pardubic si zahrál finále v letech 2010 a 2012 a v obou případech uspěl. Věří, že stejný konec bude mít i letošní tažení Sparty, s níž se postupu do finále dočkal ve své třetí sezoně v klubu.

Poslední překážku pro pětadvacetiletého forvarda a jeho spoluhráče představuje Liberec. "Když jsem přicházel, tak jsem říkal, že chci se Spartou zažít úspěch. Teď jsme blízko a já doufám, že se to vyplní a dotáhneme to do úspěšného konce," řekl Buchtele. "Na finále už se moc těším, neznám ostatně nikoho, kdo by se netěšil, bude to velká událost. I proto, že Sparta nehrála finále devět let," vyhlíží Buchtele čtvrteční start série pod Ještědem.

Myšlenky na úspěšná tažení s Pardubicemi si příliš nepřipouští. "Já se soustředím vysloveně tady na tuhle sezonu a sérii, která nás čeká. Že bych nějak vzpomínal, to ne, nebabrám se v tom," prohlásil Buchtele. Věří, že Sparta může čerpat ze zkušeností, které nabrala v předchozích letech. Sám s týmem zažil semifinálová zklamání po porážce 3:4 na zápasy s Brnem a loni v sérii s Třincem (2:4).

"Jsme tady už déle pospolu a řekl bych, že soudržnost je na nás docela znát. Jsme celkově jako mužstvo vyspělejší, což si myslím, že je pro nás jedině dobře," řekl Buchtele. Ze soudržnosti mohou Pražané těžit zejména v krizových chvilkách, ať už v zápase, nebo celé sérii. "Tam se ukáže opravdová síla mužstva; jestli takové okamžiky zvládne, nebo ne. My jsme to zatím pokaždé zvládli, tak to snad zvládneme i nyní ve finále," věří.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec naposledy prohrál se Spartou, nyní ho čeká ve finále

Že Sparta Liberec třikrát porazila? S Plzní jsme také dostali sedmičku a dali jí šestku, říká Buchtele

Faktu, že Pražané suveréna základní části dokázali třikrát porazit, důležitost nepřikládá. "I Plzeň jsme v sezoně třikrát porazili, ale pak nás dostala do stavu série 2:2 a museli jsme to nějak urvat. Zase až takovou roli to nehraje, každý zápas je jiný. S Plzní jsme také dostali 'sedmičku', pak jí zase později sami dali šest gólů," připomněl. Na Bílé Tygry se mu navíc v sezoně mimořádně dařilo. První zápas nehrál, ale pak pokaždé skóroval. Ve 20. kole dal dva góly a navíc úspěšným pokusem rozhodl o výhře 5:4 v nájezdech.

Gólově se prosadil i při výhrách shodným skóre 5:2 ve 33. a 46. kole. "Popravdě řečeno tohle ani nevím, že se mi na ně tak dařilo. Připravuji se na každý zápas, aniž bych měl tohle v hlavě," podotkl. Povedenými výkony si říká o pozvánku do národního týmu, ale tím se nyní nezabývá. "Za pozvánku bych byl samozřejmě rád, ale je to ještě hrozně daleko a nerad bych to rozebíral. Mám teď před sebou sérii s Libercem a řeším jen to. Nic, co bude dál," uzavřel Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články