Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brnu stačila k výhře v Litvínově jediná branka

Litvínov - Hokejisté mistrovského Litvínova podlehli ve 30. kole extraligy doma Kometě Brno 0:1 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů zůstávají poslední o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Kometě zařídil teprve druhou výhru z posledních sedmi utkání trefou už v 70. vteřině utkání ve vlastním oslabení Leoš Čermák. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Utkání Kometa Brno - Litvínov
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

Po 26 vteřinách hry šel pykat hostující obránce Kaberle, ale mohl na trestné lavici slavit vedení svého týmu. Čermák ujel domácí defenzívě a s přehledem překonal Januse. Další šanci Komety měl Vondráček, ale domácí brankář tentokrát výtečně zakročil. Litvínov zahrozil až v deváté minutě. Hanzl z rohu nabil Doležalovi, který střelou z první zamířil pouze do Čiliakových betonů.

Hra se přitvrdila a závěr úvodní části patřil aktivním hostům. Na Januse ale nevyzrál nikdo z trojice Kuboš, Němec a Vondráček. V 23. minutě našlápl po pravém křídle nejaktivnější litvínovský hráč Vantuch, dostal se až před Čiliaka, v zakončení ale ztroskotal na brněnském brankáři. Pak zůstal za hostující brankou ležen otřesený obránce Hanzlík, který neustál souboj s Hořavou a musel opustit led s bolestivou grimasou.

Další šance přišla až ve 35. minutě, kdy se mohl ocitnout tváří v tvář hostujícímu brankáři Jánský, ale s pukem skončil v rohu hřiště. V následné akci vydoloval puk ze skrumáže Doležal, nedokázal ho ovšem zasunout za Čiliaka. Ve 38. minutě srazil u hrazení Kováčik Skleničku a i domácí obránce napodobil Hanzlíka, když musel na ošetřovnu. Ve 45. minutě našel Lukeš nezištně křížným pasem Jánského, který bombou od modré čáry těsně minul branku.

Z druhé vlny pálil ještě Pavelka a Čiliak zakročil. Domácí poté hráli 66 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ovšem kromě střel Pavlíka a Lukeše nad branku si žádnou příležitost nevypracovali. Litvínov byl v náporu, ale Čiliak společně se svými spoluhráči působili jako neprostupná zeď. V závěru utkání si na něm vylámali zuby Hanzl, Kubát i Lukeš. Kometa tak vyhrála venku podruhé za sebou 1:0, když se jí to povedlo i před dvěma týdny na ledě Vítkovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Brno

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 2. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5341.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Z. Sklenička - M. Hořava, R. Hanzl, Trávníček - Jánský, Duda, Lukeš - Vantuch, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Štindl, Hanzlík, Kováčik, Malec, Stehlík, Trška - Vondráček, J. Hruška, Ostřížek - Dostálek, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, Burian - Dočekal, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Byl to vyrovnaný zápas. Nechali jsme si dát branku v přesilovce, což není dobře. Bohužel jsme neproměnili přesilovou hru pět na tři, kde se zápas mohl zlomit. Bojovnost se hráčům nedá vytknout, bylo vidět, že chtějí, ale nedali jsme branku. Čiliak chytal velice dobře a pochytal nám spoustu šancí."

Kamil Pokorný (Brno): "Jsme strašně rádi za tři body. Polovinu zápasu jsme hráli vynikající hokej. Bohužel, jak je naším zvykem, neproměnili jsme šance. Dali jsme jeden gól v oslabení na začátku utkání. Ten nám pomohl, že jsme hráli výborně. Ale od poloviny utkání převzali domácí otěže. Ve třetí třetině jsme kvůli vyloučením museli odolávat velkému tlaku. Díky obětavosti všech hráčů a brankáři jsme utkání ubránili a jsme za to rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články