Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno vyhrálo ve Varech po nájezdech premiérovým gólem Honejska

Karlovy Vary – Hokejisté Komety Brno vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 po samostatných nájezdech. Takticky vedený boj nabídl minimum branek, rozhodl jej svým premiérovým gólem v dresu Komety Antonín Honejsek.

Radost hokejistů Brna
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

První třetina přinesla aktivní hru obou celků s mnoha šancemi. Hrálo se takzvaně "od podlahy" a ani jeden tým nedaroval soupeři nic zadarmo. Ale branky chyběly. Při přesilovce čtyři na tři, která trvala více než minutu, nemusel Čiliak v brance hostí zasahovat. Brňané měli sice místy opticky více ze hry, ale také oni nechali střelecký prach v šatně.

Druhou dvacetiminutovky začali o poznání aktivněji hráči hostů. Několikrát nebezpečně dotírali na branku Tomáš Závorky a donutili trenéra Karla Mlejnka vzít si oddechový čas už ve 26. minutě. Po poradě u domácí střídačky se hra moc nezměnila, stále byla Kometa hokejovější.

Největší možnosti druhé třetiny si ale vypracovali svěřenci Karla Mlejnka. Ve 34. minutě trefil v oslabení Tomáš Micka tyč. O dvě minuty později měl Jaromír Kverka výhodu trestného střílení, ale ani on se neprosadil. Ve 38. minutě byl povolán do služby videorozhodčí. Energie měla přesilovku, dělovka Haranta ale skončila na tyči.

Třetí třetina už góly konečně přinesla. Kometa se prosadila ve 43. minutě, když z brejku ve vlastním oslabení potrestal chybu domácích Vilém Burian. Západočechům se podařilo vyrovnat ve 49. minutě v přesilovce. Do listiny střelců se zapsal Stanislav Balán, ale branku si po jeho nahození dali hosté sami.

Zlomit utkání na stranu Energie mohl několikrát David Hruška, ale ani jednu z možností, které měl, nevyužil. Na řadu tak přišlo prodloužení a následně i nájezdy. Ty měl ve své moci Honejsek, který dvakrát nezaváhal a zařídil Kometě bonusový bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Brno

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 49. Balán - 43. Burian (Koreis, Kempný), rozhodující nájezd Honejsek. Rozhodčí: Hribik, Pešina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3033.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Dvořák, Šmach, Deyů - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Heizer, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Vágner - Ton, J. Hruška, J. Káňa II - L. Čermák, Koreis, Burian - Vondráček, H. Zohorna, Dočekal - Honejsek, V. Němec, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Nejsme v současnosti v ideálním zdravotním stavu, ale nechci se na to vymlouvat. Přesto si dovolím říci, že přes všechny komplikace naši kluci odvedli poctivou, kvalitní a tvrdou práci. Musím bohužel stejně jako v Třinci říci, že pouze s jednobodovým ziskem. Jsme v situaci jaké jsme a těch bodů musíme získávat víc. Bohužel jsme nevyužili šance, které jsme měli. Trefili jsme dvě tyčky a měli i trestné střílení. Neměli jsme štěstí. Bodu si na druhou stranu nesmírně vážíme. Dokázali jsme vyrovnat nepříznivý stav, když jsme inkasovali ve vlastním oslabení."

Karel Beran (Kometa Brno): "Očekávali jsme urputný boj od Karlových Varů, které urputně brání. Byli jsme lepší na puku a první dvě třetiny byli z naší strany dobré. Musím ale přiznat, že jsme mohli prohrát po čtyřiceti minutách 0:2. Domácí trefili dvakrát tyč a nejednou nám pomohl Marek Čiliak, který podal parádní výkon. Ve třetí části jsme padly dvě branky a co se týče nájezdů tak ty už jsou vabank. Jsem rád, že se v nich podařilo Tondovi Honejskovi dát dva góly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy