Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brno vyhrálo v Karlových Varech 4:3 gólem Hrušky v prodloužení

Karlovy Vary - Hokejisté Komety Brno zvítězili na ledě Karlových Varů 4:3 v prodloužení díky trefě Jana Hrušky ze začínající 62. minuty. Finalista minulé sezony tak zůstává posledním týmem soutěže bez porážky v základní hrací době a dostal se do čela průběžné tabulky. 

Utkání Karlovy Vary - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Svěřenci domácím publikem bouřlivě vyvolávaného brněnského kouče Zdeňka Venery začali aktivněji a hned v první minutě si vytvořili příležitosti Čermák a Švrček. Ke změně skóre v první třetině nepomohly ani dvě přesilové hry Západočechů, při druhé z nich Kováčik nastřelil tyč Mensatorovy branky. Ve 26. minutě Gulaši udeřil Erata do oblasti krku a hlavy, za což obdržel trest na dvě plus 10 minut. O několik chvil později se v samostatných únicích ocitli Svoboda a Kumstát, ale oba gólmani byli připraveni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Kometa Brno

Druhý jmenovaný si spravil chuť v polovině zápasu, když nadvakrát dotlačil puk za Trvaje. Energetici se však z vedení neradovali dlouho, za 59 vteřin střelou z mezikruží překonal Mensatora Valábik. Ve 34. minutě Skladaný bekhendovou střelou vrátil vedení na stranu domácích. Přesilovou hru po vyloučení Rohana ale záhy využil střelou od modré čáry Svoboda. Obrat druhé třetiny dokonal ve 37. minutě Dočekal, když střelou k tyči zužitkoval přesnou přihrávku od Koreise.

Závěrečnou třetinu začali Západočeši hrou o jednoho muže navíc, při které si nevytvořili žádnou výraznější brankovou příležitost. Domácím k vyrovnání nepomohla ani půlminutová hra čtyř proti třem. Nakonec se ale Karlovarští přece jen dočkali. Zápas do prodloužení poslal v 56. minutě Zaťovič, který srovnal povedenou střelou švihem. Druhý bod navíc zařídil Moravanům v 62. minutě Jan Hruška, který v nepřehledné situaci protlačil puk za Mensatorova záda. Branku však musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:4 v prodloužení (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Kumstát (Pech), 34. Skladaný (J. Doležal ml., Pohl), 56. Zaťovič (D. Nosek, D. Kohn) - 31. Valábik (J. Hruška, Zohorna), 35. Jakub Svoboda (Zohorna), 37. Dočekal (Koreis), 62. J. Hruška. Rozhodčí: Souček, Svoboda - Ondráček, Pouzar. Vyloučení: 5:9, navíc Gulaši a Skuhravý (oba K. Vary) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3 312.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Kloz, D. Kohn, D. Nosek, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal ml. - Klíma, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, M. Hruška, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - M. Hořava, L. Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, Erat - Koreis, Dočekal, Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Důležitým momentem zápasu bylo, když ve druhé třetině za stavu 2:1 jel Klíma sám na branku, ale bylo mu znemožněno zakončit. Při protiútoku Brna jsme udělali zbytečný faul, soupeř vyrovnal a následně otočil stav zápasu. V kontextu tohoto vývoje bod bereme, který jsme ve třetí třetině vydřeli, i když se nám dnes herně příliš nedařilo. Samozřejmě musíme respektovat sílu soupeře. Chci poděkovat divákům, že nás po druhé třetině neodepsali a dotlačili nás v závěru utkání k vyrovnání."

Lubomír Oslizlo (Brno): "První třetina byla vyrovnaná, ve druhé bylo pro nás dobré, že jsme vždy po inkasované brance dokázali rychle vyrovnat a nakonec dát ještě vedoucí gól. Poslední třetinu jsme rovněž nezačali špatně, ale dostali jsme se díky častým přesilovkám domácích pod tlak a soupeř toho využil. V prodloužení jsme si vzali druhý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články