Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brno v Budějovicích vedlo, nakonec získalo jen bod

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v dohrávce 19. kola extraligy Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali už 0:2. Jihočeši se díky páté výhře za sebou posunuli na deváté místo a v první desítce mají pětibodový náskok před jedenáctými Pardubicemi. Zápas rozhodl útočník Lukáš Květoň, který nejdříve v 57. minutě vyrovnal a pak se jako jediný trefil i v rozstřelu.

České Budějovice - Brno
zdroj: ČTK autor: David Veis

Hned v první minutě prověřil pozornost domácího gólmana Kováře nebezpečnou střelou z pravého kruhu Tomáš Svoboda. O tři minuty později jeli Brňané dva na jednoho a Zohorna místo přihrávky na volného Čermáka nečekaně zvolil střelu po ledě, čímž překvapil domácího brankáře a otevřel skóre. Jihočeši usilovali o vyrovnání, ale do první přestávky se jim to nepodařilo.

Neujala se Ptáčkova bomba od modré čáry, bekhendovým pokusem neuspěl další obránce Frühauf, který si najel až před brankáře Trvaje, a po chytré přihrávce od Mertla neskóroval zblízka ani Suja. Na začátku prostředního dějství se opakoval scénář z úvodu. Nedůsledná obrana Českých Budějovic nechala v blízkosti branky operovat brněnské útočníky a Dočekal střelou po ledě přidal druhý gól.

O chvíli později se Jakub Svoboda nerušeně protáhl po pravém křídle až ke Kovářovi, který jeho pokus vyrazil. Českobudějovičtí trenéři si přesto vzápětí vzali oddechový čas. Krátce po polovině utkání napřáhl na modré čáře Šimánek, zlomil sice hůl, ale ke kotouči pohotově nabruslil Frühauf a utěšenou ranou překonal Trvaje. Při Kováčikově trestu vypálil od modré čáry také Harant, ale domácí nesrovnali ani při mohutném náporu v závěru třetiny.

Ve třetím dějství Jihočeši stupňovali tlak, ale brněnská obrana byla dlouho neprostupná. Z rychlých brejků na protější straně naopak hrozili Jakub Svoboda a Zohorna. Brankář Trvaj odolal i po dvou pokusech dravého Rouska. Při přesilovce pět na tři neproměnil obrovskou šanci Dej, ale v pokračující klasické výhodě srovnal střelou z pravého kruhu Květoň. Tentýž hráč mohl vzápětí rozhodnout, ale Trvaj byl proti. V prodloužení gól nepadl a ve čtvrté sérii nájezdů už Květoň rozhodl.

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Frühauf (Šimánek), 57. L. Květoň (Dej, Šimánek), rozhodující sam. nájezd L. Květoň - 4. H. Zohorna (Čermák), 23. Dočekal (Koreis). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3 834.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Suja, Mertl, Šimánek - Rousek, Knotek, Škoda - Dej, Kotalík, L. Květoň - Červený, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Brno: Trvaj - Žižka, Dujsík, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, Čermák, J. Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Dočekal, Koreis, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Petr Draisaitl (České Budějovice): "V úvodu jsme vypadali trochu ospale a unaveně. Po dosažení kontaktního gólu jsme zlepšili pohyb a bruslení, byli jsme aktivnější a lépe kontrolovali hru. Za výkon v závěru jsme si extra bod po nájezdech zasloužili."

Zdeněk Venera (Brno): "Čekali jsme, že dnes nepadne mnoho gólů, protože Budějovice výborně brání a skvěle jim chytá Kovář. O výsledku rozhodla naše dvě vyloučení v závěru. Věřím, že nebýt jich, tak jsme uhráli tři body. Před zápasem bychom brali bod, ale vzhledem k vývoji utkání je to pro nás málo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články