Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Brno těsně vyhrálo v Plzni a doma může rozhodnout o postupu

Plzeň - Hokejisté Brna vyhráli v pátém utkání čtvrtfinále na ledě Plzně 3:2, ujali se stejným poměrem i vedení v sérii a mají proti úřadujícímu mistrovi mečbol. Vítěznou branku zaznamenal při přesilové hře ve 43. minutě Libor Pivko. Šesté utkání se hraje v pátek na ledě Komety.

Plzeň - Brno
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a rychlým napadáním plzeňské rozehrávky si vytvořili šance. Tu největší neproměnil v šesté minutě Hruška, který ani nadvakrát nedokázal z dorážky překonat ležícího Machovského. O dvě minuty později měl gólman Indiánů slabší chvilku a jen se štěstím vyrazil hřbetem lapačky lehké Raškovo bekhendové nahození. Poté domácí zlepšili pohyb a hra se vyrovnala. Čiliaka pořádně prověřil až přesilovkový volej Kratěny ve 13. minutě. Při hře pět na pět ale dominovaly obrany. V závěru první třetiny putoval na trestnou lavici Burian za vysokou hůl na čtyři minuty, ale hráči Komety dokázali oslabení ubránit.

Domácí na začátku prostřední části vystupňovali tlak, ve 24. minutě ale chytil pozorný Čiliak teč Straky a lepší zakončení od modré čáry sjíždějícímu Jiřímu Hanzlíkovi znemožnil faulem Čermák. Z následného trestného střílení ve 27. minutě trefil po povedeném bekhendovém blafáku plzeňský bek jen levou tyč. Vzápětí se ale na druhé straně v rohu zbavil Tomáš Svoboda kličkou Mozíka a přes signalizovaný nedovolený zákrok Moravčíka v pádu skóroval. Vyrovnání hosty probralo a po polovině utkání během přesilovky vypálil mezi kruhy osamocený Jakub Svoboda jen těsně vedle.

Domácí se až příliš tlačili dopředu a ve 34. minutě je mohl potrestat při přečíslení dva na jednoho nepřesně zakončující Pivko. O dvě minuty později už zajistil Brnu vedení 2:1 Vondráček, který před brankou úspěšně tečoval Koreisovo nahození z pravého rohu. Na začátku třetí třetiny navíc po ideální přihrávce Tomáš Svobody přidal při přesilovce zblízka nekrytý Pivko třetí gól. Domácí zareagovali stažením sestavy na tři útoky a vytvořili si tlak v útočném pásmu.

Ve 46. minutě tečoval Kratěna bruslí do sítě nahození Pletky a snížení Indiánů na 2:3 následně potvrdil videorozhodčí. Za chvíli při přečíslení dvou na jednoho zamířil Zohorna jen do lapačky Machovského. Hosté odolávali spolehlivou obranou plzeňskému náporu a držel je Čiliak, jenž zastavil nebezpečné pokusy Kratěny a Straky. V 59. minutě po závaru v obranném pásmu neskóroval v dobré pozici agilní Kratěna a Kometa přečkala i téměř dvouminutovou power play domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Brno

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Pletka (Seman, Martin Straka), 46. Kratěna (Pletka) - 27. T. Svoboda (V. Němec, Pivko), 36. Vondráček (Koreis), 43. Pivko (T. Svoboda, V. Němec). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 6 815. Stav série: 2:3.

Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, Lev - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - J. Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Milan Razým (Plzeň): "Musím sportovně uznat, že soupeř vyhrál dnes zaslouženě, hrál kompaktněji. My jsme si moc šancí v zápas nevytvořili. Soustředili jsme se na přesilovky, které nám v sérii nevycházejí. Pokračovalo to i dnes, i když už od druhé třetiny jsme žádnou takovou možnost neměli. Naopak jsme inkasovali rozhodující branku od Brna ve vlastním oslabení po naší hrubé chybě. I ty další dva góly pro nás byly smolné. My jsme neproměnili trestné střílení a přes závěrečnou snahu jsme už nedokázali vyrovnat. Zbraně ale neskládáme a chceme sérii dotáhnout do sedmého utkání. Je to série bez zbytečných zákeřností. Oba týmy předvádějí skvělé výkony."

Martin Pešout (Brno): "Do utkání jsme vstoupili dobře a díky dobrému pohybu jsme si vytvořili šance. Pak nás přibrzdily fauly, ale oslabení jsme ubránili a o přestávce jsme se uklidnili. Začali jsme opět hrát soustředěně a šli jsme do vedení. Domácí sice dokázali vyrovnat a kdyby šli do vedení, bylo by to těžké. Druhý gól jsme ale dali v závěru třetiny my a navíc jsme využitou přesilovkou na začátku třetí třetiny šli do dvoubrankového trháku. Potom jsme přežili až frenetický tlak, který si domácí vytvořili. Ustáli jsme to a máme mečbol."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články