Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Brno si z Hradce veze mečbol pro postup do finále. Výhru zařídil Krejčík

Hradec Králové – Ještě jedna výhra a hokejisté Brna si zahrají extraligové finále. Brňanům k mečbolu v semifinálové sérii proti Hradci pomohl triumf 3:1 na ledě Východočechů, který zařídil dvěma přesnými zásahy a jednou asistencí zejména obránce Jakub Krejčík. V sérii hrané na čtyři vítězství díky tomu Kometa vede 3:2.

Radost hokejistů Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Do první výraznější šance se dostal v 7. minutě domácí Jarůšek, brankáře Čiliaka však nepřekonal. Při vyloučení Vojtěcha Němce mohl otevřít skóre Knotek, ani on se však v koncovce neprosadil.

Do vedení se tak dostali hosté. K již vyloučenému Vydarenému přisedl na trestnou lavici za zdržování hry Dietz a Brno 76 sekund dlouhou přesilovku pět na tři využilo. Příležitost Zohorny ještě Rybár zlikvidoval, Krejčík už mu ale tvrdou střelou nedal šanci zasáhnout.

"V přesilovce pět na tři jsme oproti minulému zápasu něco změnili, ale nakonec jsme stejně uspěli po přihrávce a střele. Kolikrát můžete vymýšlet hodně věcí a nakonec stačí jednoduchost," řekl Krejčík s připomínkou pondělních dvou nevyužitých přesilovek Komety pět na tři.

Při pokračující klasické výhodě mohl přidat druhý gól Erat, Rybár byl ale připraven. Následně si přesilovku zahráli domácí a kapitán Bednář připravil vyrovnání Knotkovi. Čiliak inkasoval po 164 minutách hry. V předešlých dvou duelech udržel čisté konto včetně minulé porážky po nájezdech.

Začátek druhé třetiny patřil Kometě a jen zásluhou Rybára to bylo dlouho nerozhodně. Postupně si poradil se šancemi Malleta, Erata i Ondřeje Němce. Mountfield následně srovnal krok, Bednář ani Picard však v koncovce také neuspěli. "Ve druhé třetině byl soupeř lepší, ale jen do půlky. Kolem desáté minuty jsme se zvedli, byli agresivnější a aktivnější v útočném pásmu a i my jsme si vytvořili několik šancí," řekl trenér domácích Václav Sýkora.

Ujal se až pokus Krejčíka ve 36. minutě, který se od modré čáry trefil pod horní tyč. "To je jediný recept na jejich gólmana, protože jinak chytá perfektně a střely, které vidí, s těmi si poradí," ocenil Krejčík výkony Patrika Rybára.

Východočeši mohli vyrovnat v početních výhodách v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Čiliaka však překonat nedokázali, neujala se ani šance Jarůška v 51. minutě. Obětavě a takticky hrající hosté nakonec těsné vedení ubránili a při závěrečné dlouhé power play Hradce se prosadili potřetí.

"Ve třetí části jsme se snažili hrát dobře v defenzivě. Zkomplikovali jsme si to čtyřmi minutami v oslabení, ale kluci to za přispění vynikajícího Čiliaka zvládli. A zvládli jsme i nervózní závěr," řekl trenér hostů Kamil Pokorný.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. T. Knotek (Jaroslav Bednář) - 11. Krejčík (O. Němec, H. Zohorna), 36. Krejčík (Kováčik), 60. Vondráček (Krejčík, Dočekal). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6730. Stav série: 2:3.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - R. Pavlík, Džerinš, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Trška - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Začátek byl z obou stran trošku opatrnější. My jsme bohužel soupeři dali hloupou chybou přesilovku pět na tři a on ji využil. V přesilovce jsme srovnali ještě do konce třetiny. Ve druhé třetině byl soupeř lepší, ale jen do půlky. Kolem desáté minuty jsme se zvedli, byli agresivnější a aktivnější v útočném pásmu a i my jsme si vytvořili několik šancí. Nepodařilo se nám ale vyrovnat a bohužel se to nepodařilo ani v poslední třetině. Ztratili jsme dnešní zápas, ale série pokračuje v sobotu v Brně a chceme ji vrátit ještě do Hradce."

Kamil Pokorný (Brno): "Jsme hodně rádi, že jsme zápas zvládli, a myslím si, že zaslouženě. V první třetině jsme se poučili z neúspěšných přesilovek pět na tři a dnes jsme v ní dali gól. Domácí sice srovnali v přesilovce, ale myslím si, že ve druhé třetině jsme byli lepší. Měli jsme minimálně čtyři vyložené šance, nakonec nám tam spadl gól od modré čáry a byl hodně důležitý. Ve třetí části jsme se snažili hrát dobře v defenzivě. Zkomplikovali jsme si to čtyřmi minutami v oslabení, ale kluci to za přispění vynikajícího Čiliaka zvládli. A zvládli jsme i nervózní závěr."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy