Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brno první tréninky na ledě zaměřilo na bruslení, Plzeň začala i s posilami

Brno – Další extraligové týmy odstartovaly přípravu na ledě. Mistrovská Kometa Brno začala bez Martina Erata, který přiletí ze zámoří příští týden, a zraněných Leoše Čermáka, Jana Káni a Jana Štencela. Jednu absenci měla i Plzeň. Kapitán Ondřej Kratěna je po operaci kolene. Indiáni naopak představili čtyři nové posily – Milana Gulaše, Nicka Jonese, Petra Straku a Tomáše Mertla.

Trénink hokejistů Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Úvodní přípravu po dovolené Kometa zaměřila na bruslení a nabírání fyzické kondice. "Jsem maximálně spokojen s dosavadním průběhem přípravy. Kluci makali, každý měl individuální plán. Byli perfektní. Nikoho nemusím kontrolovat, že by nechtěl. Každý ví, v jakém klubu hraje," pochvaloval si hlavní kouč a majitel klubu Libor Zábranský.

Do přípravy se snaží zařazovat i herní prvky. "Chceme, aby to nebylo jen ježdění stále dokola. Vím, že taková příprava bolí. Všichni, i když jsou unavení, dřou naplno," dodal Zábranský.

Starší hráči měli po skončení sezony individuální plány, mladší trénovali pod dohledem trenérů a na led po kratší dovolené už vyjeli minulý týden.

Po zisku titulu se kádr Komety částečně obměnil. Z klíčových opor odešel útočník Marek Kvapil do KHL (Chabarovsk) a skončili i slovenští obránci Jozef Kováčik a Peter Trška. V kádru chybí také útočník Tomáš Vondráček, jenž zamířil do Pardubic. Nováčky jsou útočník Lukáš Nahodil z Pardubic, z hostování se vrátili obránce Tomáš Dujsík a útočník Tomáš Svoboda.

"Momentálně o nikom dalším nejednáme. V této sestavě začneme. Jsem rád, že se nám s výjimkou Marka Kvapila podrželo udržet tým pohromadě. Doufám, že budeme diváky bavit kvalitním hokejem. Kádr ale bude uzavřený až v lednu," dodal Zábranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Plzně zahájili přípravu i s novými hráči

S Plzní se připravuje i Mazanec, o Hollwegovi se rozhodne

Po pondělních testech zahájili část přípravy na ledě také hokejisté Plzně. Kromě Kratěny na ledě chyběl už jen obránce David Kvasnička, neboť je s reprezentací do 20 let. Trenérům v čele s klubovým šéfem Martinem Strakou se naopak představil ostřílený bijec Hollweg, jenž v minulé sezoně vůbec nehrál kvůli zranění a skončila mu smlouva, přesto by v Plzni mohl pokračovat. Když bude zdravotně v pořádku, klubové vedení s ním plánuje jednat o novém kontraktu.

S mužstvem se připravuje i gólman Marek Mazanec, jenž v uplynulých dnech podepsal dvoucestný roční kontrakt s Nashvillem, a také několik juniorů. Nové posily pak budou mít nelehký úkol zaplnit mezeru po oporách z minulé sezony. Mezi ty nejcitlivější patří odchody gólmana Matěje Machovského (Detroit) či útočníků Dominik Kubalíka (Ufa) a Jakuba Lva, který zamířil do Vítkovic.

Po suché přípravě v posilovnách a dvou náročných soustředěních na Šumavě se hráči po dvoutýdenní dovolené očividně těšili na led, byť první tréninky na ledě nebývají nikdy snadné. "Hodně se bruslilo a navíc jsme na dvě party, takže nás bylo málo. Všichni už jsme se ale na led těšili, letní příprava byla dlouhá, nějakých deset týdnů," připomněl útočník Miroslav Indrák.

Ilustrační foto

První přípravný zápas čeká Indiány ve čtvrtek 3. srpna s Mladou Boleslaví. Nevšední prověrkou bude ve středu 9. srpna souboj s Koreou. Zpestřením bude i turnaj v Norimberku koncem srpna.

"Korea vše směřuje k zimní olympiádě 2018 a v poslední době investovala do hokeje hodně úsilí a peněz. V týmu najdeme spoustu naturalizovaných Američanů a Kanaďanů a proti těm se nikdy nehraje jednoduše. Ostatně, jejich postup do A kategorie mistrovství světa pro příští rok naznačuje, že se nejedná o žádný druhořadý tým," uvedl před začátkem přípravy Martin Straka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články