Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Brno po osmi prohrách porazilo v prodloužení Plzeň

Brno - Hokejisté Komety Brno vyhráli ve 47. kole extraligy nad vedoucí Plzní 3:2 po samostatných nájezdech a utnuli sérii osmi porážek. Postaral se o to vítězným gólem útočník Tomáš Svoboda, který se tak v utkání trefil dvakrát. Kometa se posunula na deváté místo o bod před desáté Vítkovice a jedenáctým Pardubicím unikla na rozdíl čtyř bodů. Náskok Plzně v čele před druhým Zlínem se snížil na čtyři body.

Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Utkání odstartovalo šancí Holce, hostující brankář Mazanec si však poradil a kotouč ukryl ve své výstroji. Na druhé straně vyslal tvrdou ránu na Trvaje Kašpařík. Více šancí ale měla Kometa. Petrovický vystihl špatnou rozehrávku Indiánů a předložil kotouč do jízdy na Tomáše Svobodu, jenž trefil jen přesunujícího se Mazance. Vzápětí pálil obránce Kováčik, ale ani on neuspěl. Ve druhé části se hrál výborný hokej. Do té doby nevýraznou Plzeň nabudila situace, kdy Dvořák obkroužil brněnskou bránu a pokusil se zasunout kotouč mezi betony Trvaje.

To se i povedlo, jenže puk nepřešel celým objemem za brankovou čáru, což po pěti minutách zkoumání potvrdil i videorozhodčí. Utkání od té doby nabralo parametry play-off. Skóre se poprvé měnilo ve 35. minutě a radovali se domácí. Ve vlastním oslabení ujeli Dlouhý s Tomášem Svobodou, který obešel posledního plzeňského obránce a bekhendovým blafákem překonal bezmocného Mazance.

Radost Kometě vydržela pouze čtyři minuty. Kovář přebruslil po Pletkově pasu brněnskou obranu a přesnou střelou k tyči překonal Trvaje. Ještě po siréně se do sebe pustili Dlouhý se St.Pierrem. Úspěšněji z bitky vyšel domácí útočník, který přetáhl soupeři dres přes hlavu. Dlouhý však ze souboje nevyšel bez trestu, inkasoval o dvě minuty více než soupeř a hosté toho na začátku třetí třetiny dokázali využít. Pletka vystřelil z pravého křídla a překonal Trvaje mezi betony.

Bitva pokračovala, obránce Frolo dohrál u mantinelu Petrovického a oba hráči putovali do kabin. Plzeňský bek dostal trest na pět minut a do konce utkání, slovenský útočník naproti tomu zamířil do nemocnice s podezřením na zlomené žebro. Brno dokázalo dlouhou přesilovku v jejím závěru využít, když Jan Hruška tečoval těsně před Mazancem Čermákovo nahození. Skóre se mohlo měnit pět minut před koncem po Koreisově střele, když za Mazancem zazvonila tyč. Na druhé straně promáchl v klíčový moment Kovář a utkání dospělo do prodloužení a následných nájezdů. V nich se radoval pouze Tomáš Svoboda, jenž se trefil ve třetí sérii.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. T. Svoboda (Dlouhý), 49. J. Hruška (L. Čermák), rozhodující nájezd T. Svoboda - 39. Jan Kovář (Pletka, St. Pierre), 41. Pletka (Kratěna, Slovák). Rozhodčí: Homola, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:10, navíc Dlouhý - St. Pierre oba 10 min., Frolo 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Lušňák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Burian, Koreis, Dočekal. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, Mozík - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Balej - Hollweg, Dvořák, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka, Špaček a Pejchar.

Zdeněk Venera (Brno): "Na Plzni bylo vidět, že hraje klidněji, protože má nahrané body. Myslím, že remíza je po 60 minutách spravedlivá. Už jsem si říkal, když Jakub Koreis trefil tři minuty před koncem břevno, že to není možné, abychom dnes opět prohráli. Tolik smůly už nemůžeme přeci mít. Nakonec se k nám konečně přiklonilo štěstí a v nájezdech bereme dva body."

Milan Razým (Plzeň): "Viděli jsme bojovné utkání plné osobních soubojů. S Kometou bývá zvykem, že se na ledě jiskří a padá hodně trestů. Duel to byl vyrovnaný, rozhodovalo se ve třetí třetině, kdy jsme se vlastní nedisciplinovaností připravili o dobrý výsledek. Nakonec mohly oba týmy rozhodnout v prodloužení, v nájezdech se nám bohužel nedařilo."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy