Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno po obratu slaví první výhru nad Zlínem v sezoně

Kometa sice ve Zlíně přes úvodní gól prohrávala 1:2 a ještě po druhé třetině 2:3, ale nakonec v dohrávce 47. kola zvítězila 5:3. Berani nebodovali potřetí za sebou, s Brnem prohráli poprvé v sezoně. Hosté díky tomu mají pět kol před koncem na šestém místě osmibodový náskok na sedmé Karlovy Vary. Tři body za dva góly a nahrávku si v dresu vítězů připsal útočník Tomáš Vincour. Vítěznou branku vstřelil ve 49. minutě Šimon Stránský.

Utkání Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Snažili jsme se ze začátku eliminovat tlak soupeře, což se nám povedlo prvním gólem. Zlín byl silný v osobních soubojích, agresivní a hodně bruslil. Ve druhé části měli zase domácí více ze hry, získali tam náskok, nám se ale pak naštěstí povedlo srovnat a nakonec duel otočit," uvedl hostující kouč Kamil Pokorný.

Domácí před vyprodaným hledištěm vstoupili do utkání dobře, vedoucího gólu se ale nedočkali. Hostujícího gólmana Čiliaka nejprve zachránila tyčka, načež Herman nezpracoval před prázdnou brankou puk.

Posléze převzali otěže duelu Brňané, přičemž oni Kašíka překonat dokázali. První minutu ze své první přesilovky Kometa sice moc dobře nesehrála, poté však vzal situaci dva na jednoho na sebe Vincour a skóroval.

Herně vyrovnaný duel byl nakonec nerozhodný o první pauze i na skóre, neboť od modré čáry propálil Čiliaka Buchta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Brno

Prostřední dějství jasně patřilo Beranům. Nejdříve ve 23. minutě dostal Fořt puk do brankoviště, kde jej pohotově doklepl do sítě Fryšara - 2:1.

Domácí pak tlačili soupeře a bojovali o zisk dvoubrankového vedení, jenže své obrovské šance neproměňovali. A že jich bylo.

Místo toho ale zakončil ojedinělý útok Brňanů úspěšnou ranou pod horní tyčku Holík, jemuž při přečíslení tři na dva předložil puk Mueller.

Zlín si však po zásluze vzal vedení zase zpět, když se Kubiš při svém sólu prosmýkl mezi dvěma beky soupeře a pohrál si i s Čiliakem.

Krátce poté skončil zápas pro hostujícího útočníka Kucseru, který nešťastně narazil do Fryšary a opuštěl ledovou plochu na nosítkách. "Je tam něco s krční páteří, ale máme pozitivní zprávy," přiblížil hostující brněnský trenér Pokorný.

Atraktivní souboj pokračoval na Zimním stadionu Luďka Čajky i ve třetí části, ke smůle domácích už ale góly dávali jen hosté.

Nejdříve srovnali, o což se postaral druhým zásahem v utkání Vincour, načež za další tři minuty už Brno vedlo.

Po vyhraném buly pálil Gulaši sice jen do tyče, Šimon Stránský už ale s dorážkou uspěl a výhoda byla opět na straně Brna.

Zlínští šli v závěru celkem brzy bojovat o vyrovnání bez gólmana Kašíka, již tři a půl minuty před koncem, ani ne po minutě ale rozhodli o výsledku hosté trefou Erata přes celé kluziště. Kometa tak porazila Zlín poprvé v sezoně a utnula sérii čtyř proher ve vzájemných kláních.

"Hráli jsme dobře, ale naráželi jsme v předbrankovém prostoru u soupeře. Každopádně zápas jsme si prohráli našimi chybami, o to víc to mrzí. Byla to jen a jen naše laxnost. Měli jsme víc ze hry, ale na to se nehraje," mrzelo domácího útočníka Pavla Kubiše.

Berani Zlín - Kometa Brno 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Buchta (Freibergs, Fořt), 23. Fryšara (Fořt, Köhler), 39. Kubiš (Šlahař) - 13. Vincour (Mueller), 38. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 46. Vincour (Š. Stránský), 49. Š. Stránský (Gulaši, Vincour), 58. Erat (Plekanec). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Klouček, Axman. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Mueller, Holík, Zaťovič - Erat, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Kucsera - Horký, Kusko, Š. Stránský - od 41. navíc Jenyš. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články