Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brno po dvou porážkách zabralo, Litvínovu doma dalo "čtyřku"

Dva zápasy po konci olympijské pauzy prohráli, napotřetí už se ale hokejisté Brna triumfu dočkali. Kometa na domácím ledě bez větších problémů porazila poslední Litvínov 4:0 a příjemně se naladila na blížící se čtvrtfinále, do kterého postoupila z pátého místa. V něm Brňané vyzvou Vítkovice.

Oslava brněnských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Brňané si po olympijské přestávce připsali první vítězství, dvěma góly k němu přispěl obránce Jakub Krejčík. Brankář Marek Čiliak udržel pošesté v sezoně čisté konto. Severočeši uzavřeli základní část extraligy nelichotivou bilancí, když v osmnácti zápasech nedosáhli ani jednou na plný bodový zisk. Od ještě vyšší porážky je zachránil brankář Michael Petrásek.

"Na hráčích bylo vidět, že chtějí odčinit nepovedené utkání v Olomouci a také se chtějí rozloučit s vynikajícími diváky po základní části vítězstvím. Hráli jsme s velkou chutí, dařila se nám kombinace, měli jsme výborný pohyb. Jediné, co chybělo zápasu z našeho pohledu, bylo více vstřelených branek," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

V sestavě Komety dostali volno oba olympionici Erat s Haščákem a také Hruška. Litvínov sice v úvodních minutách několikrát naznačil snahu o otevřenou partii. Ta mu vydržela necelých deset minut a skončila hned po první přesilovce Brňanů, kteří rozehráli ve třetině soupeře kombinační kolotoč. Nápor zakončil úvodní brankou Radim Zohorna.

Severočeši se pokoušeli vymanit z tlaku, jejich náznaky o rychlé protiútoky ale do úspěšné koncovky nevedly. Naopak Kometa vyjádřila pět sekund před první přestávkou svoji převahu druhým gólem Krejčíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Litvínov

"Brno nás od prvního gólu předčilo ve všech parametrech. Od pohybu přes nasazení, bojovnost, rychlost rozhodování i přesnost přihrávky. Proto zaslouženě vyhrálo," uvedl asistent trenéra Litvínova Radim Skuhrovec

Litvínov ve druhé třetině zvýšil důraz v osobních soubojích a částečně srovnal se soupeřem krok. Jihomoravané ale svého protivníka předčili střeleckou aktivitou, vypracovali si několik vyložených příležitostí.

Dvě vyložené šance měl Hynek Zohorna, který si ale nedokázal poradit s výborně chytajícím brankářem Petráskem. Gestem fair play se blýskl domácí obránce Němec, který po souboji s Růžičkou upadl a rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského útočníka za podražení. Brněnský zadák ale opravil výrok s tím, že se o faul nejednalo.

V úvodu závěrečné třetiny Brňané převzali režii zápasu zcela do svých rukou. Ve 41. minutě skóroval nejlepší střelec Komety Mallet, který si připsal svůj patnáctý gól v této sezoně. Vzápětí Petráska překonal tvrdou střelou pod horní tyčku Krejčík. Verva se už na vážnější odpor nezmohla.

"Chtěli jsme napravit náš výpadek v Olomouci a vyhrát, abychom se před play-off dostali do pohody. Hráli jsme to, co jsme si řekli, Nyní musíme ještě náš výkon přenést do čtvrtfinále," řekl obránce Komety Michal Gulaši.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. R. Zohorna (Horký, Štencel), 20. Krejčík (H. Zohorna, Nečas), 41. Mallet (P. Holík, Vincour), 45. Krejčík (Nečas, Mallet). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7503.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - P. Kratochvíl, R. Zohorna, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Iberer, Čutta, Šesták, Gula, Baránek, Doudera - Marek Růžička, J. Mikúš, J. Černý - M. Hanzl, Gerhát, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Kamil Pokorný (Brno): "Hráli jsme s velkou chutí, dařila se nám kombinace, měli jsme výborný pohyb. Na hráčích bylo vidět, že chtějí odčinit nepovedené utkání v Olomouci a také se chtějí rozloučit s vynikajícími diváky po základní části vítězstvím. Jediné, co chybělo zápasu z našeho pohledu, bylo více vstřelených branek. Měli jsme spoustu šancí. Brankář Litvínova Petrásek chytal výborně. Jsem rád, že náš brankář Čiliak udržel nulu a zvedla se mu před play-off sebedůvěra. Odvedli jsme dobrý výkon a zaslouženě vyhráli."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Kometa nás ve všech parametrech předčila. Od pohybu přes nasazení, bojovnost, rychlost rozhodování i přesnost přihrávky. Proto zaslouženě vyhrála. Vývoj utkání byl zpočátku vyrovnaný. Brňané ale potrestali hned první přesilovou hru. V závěru třetiny po naší chybě, kdy jsme nebyli schopni dostat kotouč do středního pásma, jsme dostali branku do šatny. Ve druhé a třetí třetině už Kometa kontrolovala hru a zaslouženě nás porazila."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články