Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brno může rozhodnout už doma, Liberec ale neskládá zbraně

Praha - V polovině cesty za vytouženým mistrovským titulem jsou hokejisté Brna. Kometa zvládla oba úvodní finálové duely na ledě obhájce z Liberce, a pokud zvítězí i na třetí pokus doma, může už ve středu ukončit 51 let dlouhé čekání na pohár pro české šampiony. Brňané však tlumí přehnaný optimismus, je jim jasné, že případný úspěch Bílých Tygrů ve třetím utkání může zase mnohé změnit. Přímý přenos třetího finále sledujte od 17:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Brno je ve stejné situaci jako ve čtvrtfinále proti favorizované Spartě, kterou porazilo dvakrát na jejím ledě. Sérii pak doma úspěšně završilo v nejkratším možném termínu. Jihomoravané ale nechtějí předbíhat událostem.

"Zůstáváme na zemi, jdeme do každého zápasu s respektem a pokorou. Jsme napřed pouze bodově. Uvidíme, jak soupeř zareaguje na dvě porážky. Soustředíme se výhradně na třetí zápas, nedíváme se dál, co bude po něm," prohlásil kouč Kamil Pokorný.

Důležité bude nenechat se zbláznit temperamentním publikem. "Už jsme to v play-off na domácím ledě absolvovali. Musíme hrát disciplinovaně a týmově. A já věřím, že máme natolik chytré a inteligentní hráče, že jsou schopni dodržet způsob hry, jímž se chceme prezentovat," řekl Pokorný.

"Očekávám ale, že fanoušci dají našemu týmu energii, abychom za jejich pomoci a s přispěním hráčů soupeře v kotli trochu podusili," dodal.

"Je to masa lidí, která nám fandí, a jsem za ni strašně rád. Doufám, že uděláme maximum, abychom vyhráli třetí zápas. Dál nebudu koukat. Stav je pozitivní, ale nelze se z toho zbláznit," řekl bek Jozef Kováčik.

Také gólman Marek Čiliak zdůraznil, že jeho tým je zatím pouze v polovině cesty. "Musíme se připravovat, jako by to bylo 0:0. Už se těšíme domů. Atmosféra bude úplně jiná, fanoušci nás zase poženou, ale nic nemáme vyhrané. Je to pořád jen 2:0. Nemůžeme se tím nechat nějak unést," varovala jedna z klíčových opor Komety.

"Musíme do toho jít dál s pokorou a nevidět se, jak zvedáme pohár. Musíme makat, chybí nám ještě dvě výhry. Cítíme se skvěle a věříme si, ale žádná velká euforie nemůže být," nabádal útočník Marek Kvapil.

Otazník visí nad případným startem obránce Ondřeje Němce, který v prvních dvou duelech v Liberci nehrál. "Řešíme jej ze dne na den. Uvidíme, jaká bude situace," řekl Pokorný.

Liberec přes nepříznivý stav neskládá zbraně. "Všichni si myslí, že Kometa už má nyní titul, ale já si to nemyslím," řekl trenér úřadujících šampionů Filip Pešán.

"Oba ty zápasy se rozhodly ve prospěch Komety o jediný gól. Neprohráli jsme nijak výrazně a z naší hry nemám špatný pocit. Jsou to vyrovnané zápasy. Třeba se teď podaří vyhrát v Brně o gól nám. A třeba hned i dvakrát," přemítal Pešán.

Ví, že nelehkou situaci je třeba ustát především psychicky. "O hlavě, kondici a zdraví celá finálová série. Kometa doma bude muset, třeba to vyjde nám. Je to každopádně výzva pro nás všechny, včetně mě. Za poslední dva roky jsme dole 0:2 v sérii ještě nebyli. Všechny karty jsou na straně Komety, my zkusíme vymyslet, jak na ni," prohlásil Pešán.

"Prohráli jsme doma dva zápasy, ale musíme to hodit za hlavu, i když to teď pro nás bude strašně složitý. Pořád věřím týmu, že s tím dokážeme ještě něco udělat. Určitě neházíme flintu do žita a budeme se prát o titul," zdůraznil útočník Dominik Lakatoš.

"Všechna čest soupeři, ale my nehrajeme naši hru a děláme zbytečné chyby, které dělat nemůžeme. Hrajeme zbytečně laxně v obranném pásmu a to pak rozhoduje zápasy," řekl Lakatoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články