Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Brno mělo po třineckém debaklu problémy i s Kladnem, vybojovalo dva body

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili v 51. kole extraligy Kladno 4:3 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v 65. minutě Kempný. Brňanům po nedělním debaklu v Třinci (2:10) nepomohl k tříbodovému vítězství ani slibný náskok 3:0. Po nadějném vstupu je druhá polovina zápasu zastihla v útlumu.

Hned v úvodní minutě dostala Kometa soupeře pod tlak. Brankář Cikánek si připsal rychle za sebou dva úspěšné zásahy, ale už po 44 vteřinách nestačil zareagovat na střelu Hanzlíka od modré čáry, které tečí změnil směr Hruška. Rytíře bleskový nástup Brňanů zaskočil, do tempa se dostávali jen pomalu, většina jejich pokusů o útočnou akci končila ve středním pásmu. Počáteční vysoké tempo Komety postupně opadlo, ale dvě minuty před koncem třetiny využili Brňané první přesilovou hru.

Stejně jako při prvním gólu nezareagoval Cikánek po Kováčikově ráně od modré čáry na změnu směru kotouče po teči Němce. V převaze pokračovali Brňané i ve druhé třetině a po Novotného střele do horního růžku branky měli ve 28. minutě už tříbrankový náskok. Kladnu se pak ale podařilo šťastně skórovat, když se Lukáčova přihrávka z prostoru za brankou odrazila od bruslí obránce Kováčika do vlastní sítě.

Hosté následně s přispěním Cikánka přestáli 64 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti a hned po návratu z trestné lavice ještě v početní nevýhodě Rudovský vstřelil kontaktní branku. Brňané dřeli, vypracovali si několik vyložených šancí, ale v koncovce zápolili s přesností. V poslední třetině Kometa bojovala nejen se soupeřem, ale také s vlastní křečovitostí.

Snaha uhájit jednobrankový náskok dostala trhlinu po chybě v útočném pásmu a z rychlého brejku se podařilo Miloslavu Hořavovi vyrovnat. V úvodu prodloužení zranila tvrdá střela do žeber domácího brankáře Čiliaka, kterého nahradil Trvaj. Brněnský Žižka pak neproměnil sólový protiútok, ale v poslední minutě Kempný nastřelil soupeře, kotouč se k němu odrazil zpět a další ranou prostřelil brankáře Cikánka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Kladno

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 4:3 v prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0) Branky a nahrávky: 1. J. Hruška (Jan Hanzlík, V.Němec), 18. V. Němec (Kováčik, Kempný), 28. Š. Novotný (Burian, Kováčik), 65. Kempný - 29. Lukáč (Eberle). 33. Rudovský (Eberle, Lukáč), 47. M. Hořava (Bajaruns, Rudovský). Rozhodčí: Hribik, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 917

Brno: Čiliak (61. Trvaj) - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Raška. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Gutwald, Majeský, P. Hořava - Rudovský, Zagrapan, Kuchler - Tenkrát, Havlíček, M. Hořava - Dalecký, Lukáč, Eberle - Strnad, Bajaruns, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Martin Pešout (Brno): "Zápas bych rozdělil na dvě poloviny. V té první jsme jasně dominovali. Chtěli jsme odčinit prohru v Třinci, což se nám dařilo. Kromě tří vstřelených branek jsme měli ještě další možnosti ke skórování. V té době se utkání zlomilo, protože brankář Cikánek ve druhé třetině chytil naše čtyři vyložené příležitosti. My jsme naopak dvakrát v jasné šanci přehodili branku. Za to jsme byli potrestáni dvěma slepenými brankami. Jeden gól byl zcela vlastní, když si puk srazil do sítě náš obránce, druhý jsme dostali při naší přesilovce. Ve třetí třetině jsme pokračovali v zahazování šancí a z brejku inkasovali vyrovnávací gól. Byli jsme rádi, že jsme se ve vyhroceném závěru ubránili přesilovkám Kladna a v posledním domácím utkání základní části jsme se rozloučili vítězstvím."

Jiří Čelanský (Kladno): "Chtěli jsme utkání odehrát aktivně. Trošičku nás srazily vstupy do jednotlivých třetin, kdy jsme byli až moc pasivní. Ale vrátili jsme se do zápasu za stavu 0:3, což si hodně ceníme. Důležité pro vývoj bylo, že jsme se ve druhé třetině ubránili při více než minutovém oslabení ve třech. A vzápětí jsme dali kontaktní gól v oslabení. Tento okamžik tým výrazně nakopl. Podařilo se nám vyrovnat. V závěru už to bylo o tom, kdo vstřelí rozhodující branku. Podařilo se to Brnu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články