Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno konečně vyhrálo, v Boleslavi rozhodl na nájezdy Ptáček

Mladá Boleslav - Hokejisté Komety Brno vyhráli v 11. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 4:3. Po přestřelce v první třetině, která skončila 3:3, gól už do konce základní hrací doby nepadl. Nájezdy musel rozhodnout veterán František Ptáček, a Kometa tak získala body po šesti prohrách v řadě.

František Ptáček
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Velká přestřelka v první třetině začala už po 66 vteřinách, kdy boleslavský Stříteský využil přesilovku střelou od modré čáry. Vzápětí po inkasovaném gólu hráli dvě přesilovky hosté a Němec při té druhé u tyče dorážel po nahození Kempného. Za dalších 28 vteřin Vondráček otočil skóre na 2:1, ale v házenkářském gólovém tempu pokračoval na druhé straně Mikulík a po patnácti sekundách dorovnal stav na 2:2.

K atraktivní přetahované nechtěně přispěl v polovině první třetiny domácí bek Trška, který chyboval na obranné modré, pustil před sebe Čermáka a brankář Rittich nedosáhl na blafák se zakončením pod horní tyč. Domácí v první třetině zasypali brněnskou bránu dvaceti střelami a dvě minuty před přestávkou srovnali na 3:3. Milan Hruška při hře 4 na 3 najel pravou stranou do útočného pásma a z kruhu se trefil ke vzdálenější tyči.

Extraligový nováček na začátku druhé třetiny navázal na střeleckou převahu, ke které mu pomohly i tresty Dlapy a brankáře Čiliaka, který při zákroku podrazil Klimentu. Ke gólu měl nejblíže Trška, který mohl napravit zaváhání před třetím brněnským gólem, ale na brankovišti nedokázal dorazit puk do prázdné brány. Brněnští hráči v závěru prostřední dvacetiminutovky srovnali hru, ale Jan Hruška v jediné výraznější šanci nepropálil Ritticha.

Ve třetí třetině mohly oba týmy rozhodnout zápas při dvou přesilovkách, ale intenzita nebezpečnosti v početních výhodách u Mladé Boleslavi i Brna výrazně klesla. V závěru základní hrací doby měli optickou převahu hosté, ale vyloženou šanci si nevypracovali. Naopak měli štěstí při obranném zákroku Dujsíka, který u vlastního brankoviště zblokoval nahození z rohu těsně vedle brány Čiliaka. Po bezgólovém prodloužení, v jehož závěru domácí nevyužili přesilovku čtyř proti třem, se jako jediný při nájezdech trefil v páté sérii brněnský Ptáček pod horní tyč.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdech (3:3, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Stříteský (Klimenta, Mikulík), 7. Mikulík (Stříteský), 19. M. Hruška (Pacovský, Mikulík) - 6. V. Němec (Kempný), 6. Vondráček (Burian, Koreis), 10. L. Čermák (T. Svoboda), rozhodující sam. nájezd Ptáček. Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Diváci: 3365.

Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Rys, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, L. Čermák, Ostřížek - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy