Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Brno hostí čtvrtou Plzeň, Sparta chce proti Zlínu konečně vyhrát

Praha - Hokejisté Komety Brno budou hájit ve šlágru úterního programu 8. kola extraligy vedení v tabulce a domácí neporazitelnost proti čtvrté Plzni. V odlišném rozpoložení než úřadující vicemistr jsou další úspěšné celky minulé sezony. Vítěz základní části z předešlé sezony Sparta se bude snažit proti Zlínu přerušit sérii pěti zápasů bez bodu a opustit poslední místo. Mistrovské Pardubice se ze dna dostaly po výhře po nájezdech v Karlových Varech a ve čtvrtém domácím vystoupení budou chtít proti Litvínovu konečně vyhrát. Utkání Brna s Plzní sledujte od 18:00 živě na programu ČTsport a našem webu, komentují Tomáš Jílek s Davidem Moravcem.

Vítkovice – Karlovy Vary (17:00)

Vítkovice prolomily sérii čtyř porážek a na výhru nad Slavií mohou navázat proti Karlovým Varům v třetím domácím duelu po sobě. "Chyběla tomu jen produktivita, nehráli jsme špatně. Proti Slavii jsme k tomu konečně přidali i ten důraz v koncovce. Jinak nebyl a není důvod něco měnit, jen dále pracovat na sto procent. Naprosto věříme kádru, který máme. Výhra nám pomůže," řekl trenér Mojmír Trličík. Karlovy Vary, které se rozhodly rozloučit s kanadským útočníkem Mattem Keithem, se v Ostravě budou snažit vylepšit bilanci jediného získaného bodu na ledě soupeřů v této sezoně.

Chomutov – České Budějovice (17:30)

Nováček z Chomutova sedm z deseti získaných bodů posbíral venku a doma by si po Spartě rád připsal také skalp Českých Budějovic. Mountfield, který postrádá zraněnou brankářskou jedničku Jakuba Kováře, po předchozí sérii tří vítězství dvakrát za sebou nebodoval a inkasoval jedenáct gólů. "I když se v současné době potýkáme s řadou absencí kvůli zraněním, chceme to v Chomutově napravit. Naším cílem je vrátit se na cestu, kterou jsme nastoupili při třech vítězstvích v řadě. Musíme podat výkon, se kterým budeme mít šanci v Chomutově bodovat," řekl trenér Peter Draisaitl.

Pardubice – Litvínov (18:00)

Pardubice získaly doma ze tří zápasů jediný bod a mají před sebou sérii tří duelů před vlastním publikem, v kterých mohou bilanci vylepšit. "Chceme potvrdit vítězství z Karlových Varů a konečně doma získat tři body. Sebevědomí získá tým jen vítězstvími a pak můžeme stoupat i v tabulce," prohlásil trenér Pavel Hynek.

Litvínov má na marodce hned šest beků - Brejčáka, Zemana, Gulu, Kousalíka, Jareše a Kubáta - a řeší posílení zadních řad. "Moudřejší budeme zítra na rozbruslení," podotkl trenér Vladimír Jeřábek, jehož tým v neděli doma porazil Brno a chce uspět i proti mistrovi. "Budeme se snažit, aby se Pardubice nechytly zrovna na nás," řekl Jeřábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Komety

Brno – Plzeň (18:15, od 18:00 ŽIVĚ na ČTsport a našem webu)

Kometa zůstává jediným týmem extraligy, který zatím pokaždé bodoval. "Plzeň patří k týmům, které hrají ofenzivně, takže padá hodně branek. První útok Straka, Vlasák, Kovář je hodně nebezpečný. Hrají dobře přesilovky, jsou střelecky na výši," řekl brněnský trenér Zdeněk Venera. Po zranění Tomáše Svobody se mu rozpadla nejúdernější řada. Na dnešním tréninku se objevil útočník Jan Káňa. Do přípravy Brna už zasáhl po měsíční přestávce i Tomáš Divíšek.

Plzeň chce Kometě oplatit porážky ze semifinále minulé sezony a také dvě prohry v letních zápasech European Trophy. "Oni věděli, co na nás platí, a hráli na hraně tvrdosti. My jsme na to připravení. Věřím také, že Tuukka Rask si osahal první zápas a chytí se," řekl kouč Milan Razým s tím, že týmu snad výrazně pomůže v brance i finská posila z Bostonu.

Sparta – Zlín (18:30)

Sparta prohrála pětkrát za sebou a klesla na poslední místo. Zastavit sérii nezdarů se bude snažit proti Zlínu. "Situace není jednoduchá, ale do zápasu proti Zlínu jdeme s tím, abychom bodovali. Každý hráč musí začít od sebe, musí si začít plnit jednoduché věci, které po nich jako trenéři chceme," řekl trenér Richard Žemlička. V brance Sparty, která inkasovala nejvíce gólů v soutěži, dostane tentokrát přednost Michal Neuvirth.

Zlínu se na Spartě daří, v uplynulém ročníku tam vyhrál oba zápasy v základní části 2:1 v prodloužení. Naposledy Zlín vyšel v Praze bodově naprázdno v lednu 2009, kdy prohrál 2:4. "Naším cílem je pokračovat v tradici a opět urvat nějaký bod. Sparta má navzdory svému postavení v tabulce kvalitní tým, kterému pouze nevyšel start do soutěže. Je jen otázka času, kdy se dostane z posledního místa," řekl trenér Rostislav Vlach, který bude postrádat pouze zraněného obránce Tesaříka.

Liberec – Slavia (18:30)

Liberec vyhrál jediný z posledních pěti zápasů. Ani v jednom za čtyř utkání se zatím nedočkala výhry posila Bílých Tygrů z NHL gólman Ondřej Pavelec z Winnipegu. Při páteční domácí výhře nad Zlínem 7:5 totiž chytal Marek Pinc. Klíčem k úspěchu proti Slavii v poslední době je uhlídat duo Roman Červenka a Vladimír Sobotka. Pražané zakončí zápasem sérii tří duelů venku a pak se přesunou na pět utkání do O2 areny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články