Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Brno deklasovalo Slavii, k výhře přispěl dvěma góly Ton

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili ve 12. kole extraligy Slavii Praha vysoko 7:1 a ukončili sérii sedmi zápasů, v nichž nezískali tři body. Dvě branky Komety vstřelil útočník Petr Ton. Slavia v posledních třech duelech nebodovala.

Brno - Slavia
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Trenér Slavie Lubina po předcházejících dvou nezdarech zamíchal složením všech útočných řad. Tento tah ale herní projev jeho svěřenců neoživil. Brňané povzbuzeni nedělním dvoubodovým ziskem v Mladé Boleslavi svého soupeře přehrávali větším důrazem i kombinační přesností. Už v 5. minutě Vondráčkova střela minula branku, kotouč se ale odrazil od zadního mantinelu ke Koreisovi, jenž jej pohotově vrátil do sítě.

Ke zvýšení náskoku pomohla domácím hrubá chyba obránce Valacha. Před vlastní brankou promáchl hokejkou nad stojícím kotoučem a dojíždějící Wasserbauer snadno překonal Furcha podruhé. Na rozdíl od předcházejících domácích porážek Kometa pečlivě bránila střední pásmo, mnohem lépe pokrývala soupeře ve střeleckém prostoru a vyvarovala se zbytečných faulů.

Slavia se přesto v úvodu druhé třetiny dostala do tempa. Získala územní převahu a často zakončovala. Všechny střelecké pokusy ale pochytal pozorný brankář Čiliak. Z tlaku se dostali Brňané až po rychlém protiútoku Hrušky. Po jeho přihrávce Ton překonal snadno brankáře Furcha.

Za 82 sekund při přesilovce přidal obránce Ptáček tvrdou střelou od modré čáry čtvrtý gól a bezmocného Furcha nahradil Adam Svoboda. Odpor Slavie zároveň výrazně ochabl a režii zápasu převzala Kometa. Převahu vyjádřili Brňané dalšími třemi góly v poslední třetině. Po sólovém úniku skóroval Ton, svoji premiérovou branku v extralize zaznamenal Kusko a střelecký účet uzavřel Kempný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Slavia

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

 Branky a nahrávky: 5. Koreis (Vondráček, Burian), 14. Wasserbauer, 29. P. Ton (J. Hruška), 30. Ptáček (Kempný, V. Němec), 43. P. Ton, 51. Kusko (Wasserbauer, P. Mrázek), 58. Kempný (Vondráček) - 56. Barák (T. Doležal). Rozhodčí: Lacina, Šindler - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 6 604.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, L. Čermák, Ostřížek - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Slavia: Furch (30. A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Knot, Štich, Barák - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Vas, T. Doležal - Bednář, Weissmann, Poletín - Babka, Andres, J. Doležal. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Martin Pešout (Brno): "Byli jsme konečně odměnění za slušný výkon s Třincem a ubojovaný zápas v Boleslavi. Konečně jsme začali dávat i góly. Za stavu 2:0 rozhodla situace, kdy obránce Hanzlík skočil do střely a zabránil jistému gólu. Hned z protiútoku jsme třetí brankou definitivně zlomili zápas. Z hráčů spadla nervozita. Potom jsme si dovolili věci, které jsme si předtím měsíc nedovolili. Jsme nesmírně rádi, že jsme zápas dotáhli k vítězství a ověřili si, že jsme hokej nezapomněli. Naše krize byla pouze v hlavách hráčů. Musíme ale zůstat stát pevně na zemi, protože jedno vítězství nic neznamená. Důležité je pokračovat ve hře, kterou zdobí bojovnost."

Ladislav Lubina (Slavia Praha): "Utkání se mi hodnotí těžce. Stali jsme se v posledních zápasech specialisty, jak si dát sami několik branek. Potvrdilo se to i dnes, kdy jsme si první dva góly darovali soupeři, i když jsme měli ve vlastním pásmu pod kontrolou kotouč. Tyto dvě chyby nás stály celý zápas. Do druhé třetiny jsme zredukovali sestavu a pokusili se zápas otočit. Hráli jsme parádně. Bohužel jsme nedokázali skórovat. Utkání se třetím gólem zlomilo a závěr už byl koncertem Komety."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy