Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Brno deklasovalo Pardubice rozdílem třídy

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili v 46. kole extraligy Pardubice 7:1. Jednu branku a tři asistence si v týmu Brna připsal Martin Dočekal. Kometa si upevnila třetí místo v tabulce a snížila ztrátu na druhý Litvínov na rozdíl jediného bodu. Brňané počtvrté za sebou naplno bodovali a vyhráli osm z posledních deseti utkání.

Kometa Brno - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Kometě pomohl hned v úvodní vteřině faul pardubického útočníka Sýkory. V přesilovce dostali Brňané soupeře pod drtivý tlak, hosté se v oslabení s vypětím všech sil ubránili. Ale hned po srovnání sil otevřel skóre Vondráček. Hru Komety zdobila agresivita, důraz v osobních soubojích. Pardubice měly blízko ke srovnání skóre při přesilovce, kdy se střela Nahodila odrazila od tyče.

V závěru úvodní třetiny hokejisté Pardubic v rozmezí půldruhé minuty inkasovali další dva góly. Nejdříve Ton od zadního mantinelu chytře nahodil kotouč na brankáře Kristana, od nějž se odrazil do sítě. Dvanáct sekund před přestávkou se obránce Kempný protlačil mezi zadáky soupeře a jeho střela proklouzla Kristanovi do sítě potřetí.

I druhá třetina měla podobný scénář. Kometa soupeře přehrávala ve všech směrech a v rozmezí pouhých 13 sekund přidali další dva góly Káňa a Mrázek. Po této kanonádě brankáře Kristana nahradil Halász. Ale ani on dlouho neudržel čisté konto, ve 31. minutě si k předcházejícím třem asistencím připsal i branku nejproduktivnější hráč Komety v tomto zápase Dočekal.

Navzdory šestibrankovému náskoku Brňané pokračovali v tlaku, vtipně kombinovali a soupeři nedali nejmenší náznak naděje na zvrat. Také v úvodu třetí třetiny střelecky naladěná Kometa skórovala, sedmý gól přidal po blafáku z pravé strany Ton. O chvíli později využil Petr Sýkora nepozornosti domácích zadáků a brankáře Čilika svým gólem připravil o čisté konto. Pět minut před koncem neproměnil brněnský Němec trestné střílení a závěr zápasu ještě okořenila boxerská vložka mezi Vondráčkem a Cetkovským.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Pardubice

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Vondráček (Dočekal, Koreis), 19. Ton (Dočekal), 20. Kempný (J. Hruška, Hanzlík), 23. J. Káňa II (Dočekal, L. Čermák), 24. P. Mrázek (V. Němec, Ostřížek), 31. Dočekal (L. Čermák, Hanzlík), 41. Ton (Ptáček, Malec) - 41. P. Sýkora (Tybor, Havlík). Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:7, navíc Cetkovský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, od 41. navíc Bilčík - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, V. Němec, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Pardubice: Kristan (24. Halász) - Gregorc, Čáslava, Čutta, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Starý, Cetkovský, Semorád - Voženílek, M. Špaček, Kaut. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Karel Beran (Brno): "Odehráli jsme výborné utkání. Od začátku jsme hráli velmi dobře, měli jsme tlak a dali pěkné góly. Hodně nám pomohl tříbrankový náskok po první třetině, který nás dostal do psychické pohody. Nesmíme ale zapomenout na to, že Marek Čiliak chytil několik šancí soupeře, který nastřelil i tyčku. Ve druhé třetině jsme dali hned na začátku dva rychlé slepené góly. Od nich se už zápas vyvíjel v náš prospěch a dohráli jsme jej do vítězného konce. Stínem je, že se zranil obránce Kempný. Uvidíme, jaký bude rozsah. Prognózy jsou hned po zápase příliš čerstvé."

Miloš Říha st. (Pardubice): "Do zápasu jsme vstoupili hodně špatně. Hned po prvním vhazování jsme propadli, byli jsme vyloučeni. Taktika byla úplně jiná. Měli jsme hrát jednoduše a kouskovat hru. Naopak jsme dělali chyby. Kometa nás začala přehrávat, vytvořila si tlak. Toto jsme před zápasech nechtěli. Po první třetině jsme prohrávali 0:3, soupeř v pohodě kombinoval a dostal se do klidu. Dostali jsme další dva rychlé góly. Byli jsme po nich jakoby po těžkém direktu, než jsme se srovnali. Kometa nás jednoznačně přehrála a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články