Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Brno chce do extraligy. Koupí licenci od Znojma?

Brno - Po prohře v šestém zápase finále první ligy s Ústím nad Labem přišli hokejisté Komety Brno o šanci dostat se do nejvyšší soutěže z baráže s Mladou Boleslaví, ale ještě mohou koupit extraligovou licenci od Znojma. Majitel brněnského klubu Libor Zábranský však zatím odmítá o této možnosti mluvit.

"Těmito otázkami se teď nezabývám, je to příliš čerstvé. V noci jsem vůbec nespal a rozebíral příčiny prohry a našeho vyřazení. Měli jsme tým na to, aby postoupil z baráže do extraligy," řekl Zábranský, který preferuje postup sportovní cestou. 

Majitel znojemského celku Jaroslav Vlasák v pátek oznámil, že v příští sezoně jeho klub v extralize nebude. Zábranský se tak zřejmě dostane pod tlak sponzorů, aby extraligu koupil. Proti této variantě ale stojí plánovaná rekonstrukce haly Rondo v příští sezoně. A také otázka, zda by po nákupu licence zůstaly klubu ještě finanční prostředky na získání posil, aby hned po roce Kometa neskončila v baráži.


Možnou cestu naznačil po sobotním zápase útočník Kamil Brabenec. "Nemohu říci, zda Brno extraligu koupí. Bylo by to sice hezké, ale stojí to strašně mnoho peněz. Myslím si, že je lepší tyto peníze dát do nákupu hráčů a postoupit sportovní cestou. Ale já to řešit nebudu. To je otázka pro vedení klubu," uvedl hráč. 

Více napoví příští dny. Ve hře o znojemskou licenci je vedle Brna zřejmě také Chomutov a pravděpodobně i poražený tým z nadcházející baráže.

Kometa Brno
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články