Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Brno čeká Plzeň, Sparta jede do Zlína a Třinec může přidat osmou výhru

Praha - Hokejisté Třince mají ve 34. extraligovém kole velkou příležitost prodloužit svou vítěznou šňůru, která čítá sedm utkání. Suverén soutěže přivítá Karlovy Vary, jednoznačně nejhorší celek v bilanci zápasů na soupeřových kluzištích. Spartu čeká duel ve Zlíně, Brno se utká v televizním duelu s Plzní. Toto utkání sledujte na ČT sport i našem webu od 17:00, komentují Jiří Hölzel a Martin Hosták.

Plzeň - Brno
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

17:00 Brno - Plzeň ČT sport

Brno přivítá Plzeň s jednoznačným cílem opět zabodovat po dvou porážkách se Spartou a v Pardubicích s celkovým skóre 3:12. Dvakrát v řadě prohrála Kometa naposledy při sérii šesti porážek mezi pátým až desátým kolem.

Dvakrát za sebou vyšla naprázdno i Plzeň. Předtím přitom zaznamenala skvělou bilanci devíti výher v deseti utkáních. "Brno bude nesmírně těžkým soupeřem. Jako byl naposledy Hradec Králové, i když hraje Kometa jiným stylem. Mají ty výsledky hodně nahoru dolů, ale teď se jim daří," řekl gólman Matěj Machovský.

Oceláři vedou už o 13 bodů, kouč Jiří Kalous však zůstává nohama na zemi a dobře ví, že jeho tým má stále na čem pracovat. "V utkáních se vyskytují momenty, kdy zbytečně utíkáme ze systému a to nám dokáže udělat nepořádek ve hře. Necháme se unést průběhem zápasu a jsme schopni vyrobit zbytečné chyby, ztrácíme kontrolu nad naší hrou. A někdy si nesmyslně komplikujeme hru na úkor jednoduchosti," uvedl Kalous na klubovém webu.

Západočeši v posledních čtyřech vzájemných zápasech nebodovali a také tentokrát je favorit jasný. "Můžeme jen překvapit. To ovšem neznamená, že tam jedeme jen na výlet. Chceme předvést co nejlepší výkon, a když budeme mít i trochu štěstí, můžeme si odvést i nějaký ten bodík," věří asistent trenéra Jaromír Kverka starší.

15:00 Třinec - Karlovy Vary

Třinec podle něho jen potvrzuje prognózy o hlavním aspirantovi na titul. "Co se týče předností, tak jich mají mnoho. Především jejich útok budí zdravý respekt," řekl Kverka, jehož svěřenci jsou doma druhým nejlepším celkem právě po Třinci, ale venku vytěžili ze 16 startů jediné vítězství a pouhých osm bodů.

Sport
zdroj: ČT4

15:30 Vítkovice - Olomouc

Vítkovice narazí na Olomouc, které mají co vracet. Oba dosavadní vzájemné zápasy se hrály na ledě extraligového nováčka a Ostravané poprvé odjeli s debaklem 1:9 a i podruhé vyšli ze zápasu naprázdno (1:4). "Mají dobrý kádr a hodně týmů je podceňuje. To určitě není náš případ, my budeme potřebovat doma vyhrát a uděláme pro to všechno," přislíbil na klubovém webu bek Vítkovic Tomáš Kudělka, jehož tým vyhrál doma pětkrát v řadě. Olomouc naproti tomu uzavřela rok cennou výhrou na ledě Sparty a již dva zápasy za sebou neinkasovala.

15:30 Zlín - Sparta

Tradičně vypjatý souboj lze očekávat mezi Zlínem a Spartou. Z posledních devíti vzájemných zápasů skončil jediný více než jednobrankovým rozdílem, když v listopadu 2013 vyhrála Sparta doma 4:2. V této sezoně mají zatím navrch Berani, kteří si připsali pět bodů ze šesti možných. Sebevědomí jim dodává i série pěti domácích zápasů, jež vyhráli v základní hrací době.

17:30 Hradec Králové - Mladá Boleslav

Hradec Králové půjde do souboje s Mladou Boleslaví již posílen o zkušeného obránce Karla Pilaře, jenž přichází na měsíční hostování ze Sparty. "Klub po ukončení smlouvy s Tomášem Slovákem a zdravotních problémech Petera Frühaufa přišel rázem o dva obránce základního kádru. K tomu jsme ve čtvrtek obdrželi rozhodnutí disciplinární komise o dodatečném potrestání Petera Mikuše na tři utkání," vysvětlil krok generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

17:00 Liberec - Pardubice, 15:00 Slavia - Litvínov

V dalších utkáních přivítá Liberec po třízápasové sérii venkovních utkání Pardubice a poslední Slavia vyzve před svými fanoušky druhý Litvínov, který ve dvou vzájemných zápasech obrala o všech šest bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články