Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brno ani napočtvrté v sezoně na Vítkovice nestačilo

Brno Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 42. kola extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1. V urputném souboji zajistil Vítkovicím ukončení série tří proher na ledě soupeřů Lukáš Zíb gólem v 57. minutě. Kometa prohrála s Vítkovicemi i ve čtvrtém vzájemném zápase v sezoně a nevyužila šanci posunout se na třetí místo tabulky.

Brno - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Domácí dostali hned od úvodních minut protivníka pod tlak. Důsledně jej napadala v jeho obranném pásmu a hokejisté Vítkovic si s důrazem často nevěděli rady. Jen s obtížemi zakládali protiútoky, většinou ztratili kotouč hned po první přihrávce. Z náporu se také podařilo při první přesilovce skórovat, Čermák po otočce zmátl brankáře Dolejše střelou k volné tyčce skóroval.

I když převaha Brňanů pokračovala, tak zápolili s přesností v koncovce. Naopak Vítkovicím se podařilo po jednom z protiútoků vyrovnat. Vandas pronikl po pravé straně a z jeho přihrávky Čiliaka překonal Kucsera. Do druhé třetiny vstoupili hosté mnohem aktivněji. Sevřeli Kometu v jejím obranném pásmu, jediným výsledkem ale byla tyčka, kterou trefil Erik Němec.

Nápor ale Vítkovicím dlouho nevydržel, iniciativu postupně opět převzala Kometa. Ve 28. minutě Čermáka v úniku srazil Kovář, trestné střílení ale kapitán Komety neproměnil. V samém závěru druhé třetiny ve vlastním oslabení ujel Olesz a jeho střela ze středního pásma proklouzla do sítě. Po konzultaci s videorozhodčím ale branka neplatila, padla necelou sekundu po siréně.

Nervozita gradovala v úvodu poslední třetiny, kdy po souboji Vandase s Malcem u hrazení zůstal brněnský obránce ležet na ledě. Rvačku vyřešili rozhodčí na obou stranách pouze dvojnásobnými dvouminutovými tresty. V závěru tempo poněkud opadlo, Brňané doplatili na chybu v defenzívě, kterou potrestal Zíb a Vítkovice těsné vítězství už udržely.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. L. Čermák (Dočekal) - 14. Kucsera (Vandas, Štencel), 57. Zíb (Roman, Vandas). Rozhodčí: Pavlovič, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:10, navíc Hanzlík (Brno) na 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6 812.

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Vágner - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Karel Beran (Brno): "Těžko se mi utkáni hodnotí. Vítkovice mají kvalitní tým. Dobře jsme se na soupeře připravili. Věděli jsme, co hrají. Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale bohužel jsme dali jen jednu branku. A to na vítězství nestačilo."

Jakub Petr (Vítkovice): "Pro každý tým, a pro mě poprvé se seniorským týmem, je svátek hrát v této atmosféře a prostředí. Jsem v trochu jiné roli než Kometa. I když nemáme ve zvyku tým chválit, neboť vidíme rezervy. Ale dnes musím celý tým pochválit za perfektní práci. Samozřejmě nebyla na naší straně ve všech třetinách kvalita. Ale po prohře v Hradci Králové jsme sedli a rozebrali atributy, které rozhodují zápasy. Před třemi koly už pro nás začalo play-off. Ať je to v osobních soubojích, zblokovaných střelách a týmové práci. Vím, že Kometa byla v dnešním utkání lepší. Měla více šancí, ve třetí třetině jednu tutovku, trestné střílení a v polovině druhé třetiny byl úsek, kdy naši pětici rozebrala. Na naší straně stála štěstěna."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články