Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Brněnská Kometa chystá velké oslavy klubových šedesátin

Brno – Hokejisté Komety Brno chystají velkolepé oslavy v rámci šedesátého výročí založení klubu, které budou v příštím týdnu rozloženy do tří dnů. Předpremiérou celé akce bude už tuto sobotu od 14:00 v brněnské Olympii autogramiáda hráčů extraligového týmu. Hlavní část oslav se odehraje v příštím týdnu od středy do soboty pod třemi kapitolami minulost, přítomnost a budoucnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Kometa bude slavit šedesátku ve velkém stylu

Den Komety se uskuteční ve středu 27. listopadu. Tento den přesně před 60 lety sehrála tehdejší Rudá hvězda Brno svůj první domácí zápas. Organizované akce začnou v 10:00 na náměstí Svobody pochodem fanoušků, mladých hokejistů i vybraných hráčů extraligového týmu s dlouhou klubovou šálou v délce 60 metrů. Průvod zamíří na hrad Špilberk, v jehož útrobách bude slavnostně otevřena výstava monitorující historii klubu.

Součástí programu bude autogramiáda brněnských hokejových legend. "Chceme, aby měla celá akce širší dosah a zaměřila se také na práci s mládeží i spojení sportu s kulturou. Fanoušci by měli ve středu vozit na autech klubové vlajky, které jim rozdáme. A vyzýváme je, aby se oblékli do modrobílých barev. Školy budou soutěžit o nejlepší modrobílou třídu," uvedl marketinkový manažer Komety Lukáš Bajer.

Současnost připomene v pátek 29. listopadu od 19:30 extraligové utkání s Kladnem. Fanoušky bude čekat pestrý doprovodný program s koncertem, soutěžemi a promítáním filmu, který monitoruje historii Komety. Oslavy ukončí v sobotu 30. listopadu pokus o rekordní návštěvu na utkání žáků osmých tříd Kometa Brno - Zlín. Diváci budou mít vstup zdarma. Šedesátiny uzavřou po utkání od 19:30 dva ohňostroje. Jeden bude odpálen na hradu Špilberk a druhý na nejvyšší české budově AZ Tower, na níž bude pověšena obří šála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články