Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bratři zase spolu. Tomáš Zohorna míří za Hynkem do Oskarshamnu

Společně v týmu se zkrátka cítí komfortně a po krátkém odloučení na konci minulé sezony si zahrají ve Švédsku. Tomáš Zohorna bude nastupovat v dresu Oskarshamnu s mladším bratrem Hynkem, s nímž hrál i v posledních dvou ročnících KHL za Chabarovsk. Tomáš Zohorna podepsal na jeden rok, stejně jako Hynek.

Nejstarší z bratrského tria, jenž v závěru uplynulého play-off hrál za Pardubice, tak zatím na své extraligové angažmá v Dynamu nenaváže. "Zavolal mi můj agent a řekl, že Oskarshamn přišel s návrhem smlouvy, a já jsem začal přemýšlet, jestli je to pro mě. Vždy jsem chtěl hrát SHL, a tak jsem zavolal někomu, o kom vím, že v Oskarshamnu hrál," uvedl Zohorna.

Na další spolupráci s bratrem Hynkem, který se Oskarshamnu upsal už v květnu, se Tomáš Zohorna těší. "Hráli jsme spolu poslední dvě sezony (v Amuru) a já to miloval. Rozumíme si díky tomu 'bratrskému spojení'," prohlásil.

Švédská liga se mu vždy hodně líbila a chtěl si ji vyzkoušet. I tamní život. Oskarshamn v minulé sezoně těsně neprošel do play-off, nyní je cíl jasný: dostat se do vyřazovacích bojů. "Tým se trochu změnil a posílil a věřím, že budeme společně úspěšní. Na start sezony už se těším," řekl Zohorna pro svou zastupující agenturu Sport Invest. "Hrál jsem českou extraligu, šest let KHL a teď chci zkusit zase něco jiného," připomněl.

Hynek Zohorna před Chabarovskem hrál jeden rok za Lahti. "Prožil jsem v Rusku dobré sezony, ale měl jsem pocit, že by to chtělo změnit prostředí i ligu. Těším se do Oskarshamnu a jsem zvědavý na švédskou ligu," uvedl před dvěma měsíci dvojnásobný šampion extraligy s Kometou Brno.

"Sledovali jsme Hynka už dlouho a víme, že je to hráč s vynikající povahou. Hrál na vysoké úrovni nejen v KHL, ale i v reprezentaci," dodal v květnu kouč Oskarshamnu Martin Filander.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články