Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bratři Malíkové jdou ve šlépějích svého otce, jejich metou je NHL

Ostrava - V NHL odehrál dlouhých patnáct sezon a v českém dresu vybojoval medaili z olympijských her. Své zkušenosti teď obránce Marek Malík předává jako trenér nové generaci hráčů. Patří do ní i jeho dva synové Zack a Nick.

Je nám líto, video expirovalo.
Malík vede své syny hokejovou cestou

Malík se nezapomenutelně zapsal v NHL, když v roce 2005 rozhodl nejdelší penaltový rozstřel v historii této soutěže. Má dva syny a oba po něm zdědili lásku k hokeji. Starší Zack jde úplně v jeho šlépějích. Hraje na postu obránce a za pár dní ho čeká cesta za moře do juniorské OHL.

"Myslím si, že pro mě bude lepší ten rok před draftem hrát kanadsko-americký hokej a také mě to posune hokejově dopředu," říká obránce juniorské Sudbury Wolves. "Je rozhodně lepší bruslař, než jsem byl já, jsem rád, že tohle nepodědil po mně," dodává otec.

Nick Malík zkouší štěstí ve Vítkovicích

Mladší Nick puky raději chytá. Jeho talentu si všimli také ve Vítkovicích a v 15 letech už trénuje s A týmem. Gólmani Dolejš, Bartošák? Super, pomáhají mi ve všem, radí mi a také opravují, když chytám," je rád Nick.

Snem bratrů Malíkových je jít ve stopách svého otce. "To, že taťka hrál NHL, je určitě pro nás velká výzva. S bráchou se budeme snažit jméno Malík ještě pozvednout. Uvidíme, jak to dopadne," dodává Nick.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články