Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brankářské zásahy opět pomohly. Hrubcově charitě přispěl i hokejový gólman Čech

Brankář národního týmu a Kunlunu Šimon Hrubec odpočívá doma na jihu Čech před novou sezonou, zároveň ale nezapomíná ani na svůj charitativní projekt Saves Help. Téměř padesát gólmanů, včetně Petra Čecha, svými zásahy vybralo čtyři sta tisíc korun.

Petr Čech v brance Guildfordu Phoenix
zdroj: PA autor: Ian Walton

Loni pomohla iniciativa Šimona Hrubce sledgehokejistům, letošní výtěžek se rozdělil mezi čtyři rodiny z Třinecka, které se starají o handicapované děti.

"Je to nádherný, když za váma pak přijdou ti rodiče, slzy v očích, že jsme pomohli. Naplňuje mě to, dostává mě to zase, dává mi to takový motor, aby to zase fungovalo. Zase jsme to rozšířili, zase jsme pomohli více lidem," řekl Hrubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrubcova charita pomohla dětem z Třinecka, připojil se i Petr Čech

K profesionálním gólmanům se připojil i jeden z nejlepších fotbalových brankářů světa Petr Čech, který po skončení kariéry chytá za anglický hokejový klub Gilford Phoenix. "Ta myšlenka se mi líbila. Myslím si, že to má skvělý podtext, hlavně to pomáhá," uvedl.

Čech odchytal v letošní sezoně šest hokejových utkání a splnil si tak svůj dětský sen. "Hokej byl finančně velice náročný sport, který si moje rodina nemohla dovolit. To byl vlastně jediný rozdíl, proč mě můj táta odvezl na fotbal," zavzpomínal gólman, který se proslavil nakonec v ve sportu, kde vládne celosvětově mnohem větší konkurence.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články