Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Sparty Falter: V takový start jsem ani nedoufal

Praha - Hokejový brankář Martin Falter si musel na svůj premiérový extraligový start v dresu Sparty počkat až do 17. kola, ale od té doby si vede výborně. V neděli pomohl Pražanům k výhře 4:1 nad Pardubicemi, dnes si proti Kometě Brno připsal čisté konto. I díky jeho 23 zákrokům Sparta vyhrála 3:0 a postoupila na druhé místo tabulky. "Start je to super. Tak jsem si to ani nepředstavoval. Nehrají roli ani tak obdržené branky, jako šest získaných bodů do tabulky. To je nejdůležitější," řekl Falter.

Podle původních předsezonních plánů se měl v brance Sparty objevit už kolem devátého kola, ale nakonec trenéři nechali bez přestávky chytat jedničku Tomáše Pöpperleho, jemuž se dařilo. "Nějak jsme s trenéry komunikovali, že už by to mělo přijít, že bych nastoupil. Nakonec to vyšlo na Pardubice a dnes jsem dostal důvěru zase," pousmál se sedmadvacetiletý gólman, který do Sparty přišel v létě z Kladna.

Vychytanou nulu bral jen jako bonus. "Potěšila mě. Jasno ale myslím bylo až po třetím gólu. Za stavu 2:0 to bylo ještě hratelné," uvedl Falter. Bývalý hráč Vítkovic, Košic, Liptovského Mikuláše, Skalice, Nižného Novgorodu nebo Kladna byl po zápase po zásluze vyhlášen mužem zápasu. Dlouho totiž držel Spartu ve hře a jen díky řadě jeho zákroků se Kometa nedostala v první nebo v druhé třetině do vedení.

Martin Falter: "Bylo to hodně těžké pro oba gólmany. Mohla rozhodnout jedna chyba. Nám se podařilo dát první gól a trošku jsme to pak měli pod kontrolou. Přidali jsme druhý a pak už se Brnu hrálo špatně. Museli se tlačit dopředu."

Zlom nastal v druhé třetině, kdy se Sparta dostala do vedení. "Podařilo se nám dát trochu šťastnější gól a pak jsme si o přestávce řekli, že to vybojujeme a z brejku případně přidáme další branku. A to se povedlo," uvedl. I kvůli tomu, že Pöpperle je momentálně nemocný, by měl Falter dostat šanci i v pátek na ledě Vítkovic. "Uvidíme. To je na trenérech," dodal brankář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články