Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brankář Pavelec slavil výhru po dvou měsících

New York - Český brankář Ondřej Pavelec zaznamenal v nedělním utkání NHL na ledě hokejistů Philadelphie 44 úspěšných zákroků a dovedl Atlantu k výhře 3:1. Talentovaný gólman, jenž v poslední době dostává v brance Thrashers méně příležitostí než Johan Hedberg, si připsal vítězství poprvé od 19. ledna a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Čtvrtou výhrou v řadě drží Thrashers reálnou naději na postup do play-off, když ve Východní konferenci zaostávají za osmým Bostonem o jediný bod.

"Ještě není po nás. Potřebujeme se dostat do play off, abychom si mohli říci, že jsme měli dobrou sezonu. Máme ještě před sebou deset utkání, víme, že to bude těžká práce dokázat," prohlásil Pavelec. Atlantě se proti Philadelphii daří. Porazila ji v obou víkendových zápasech, celkově uspěla ve všech čtyřech vzájemných duelech v sezoně.

Útočník Radim Vrbata patřil k hlavním strůjcům vítězství Phoenixu 3:2 po samostatných nájezdech v Dallasu. Osmadvacetiletý hráč se v základní hrací době podílel na obou brankách Coyotes, když jednu vstřelil a u druhé asistoval Petru Průchovi. Následně byl Vrbata stejně jako v sobotu úspěšný i v penaltovém rozstřelu, rozhodující nájezd si ale tentokrát připsal jeho spoluhráč Adrian Aucoin. Phoenix prodloužil svou rekordní sérii výher na devět zápasů a v tabulce Západní konference se bodově srovnal s vedoucím Chicagem.

Selänne vstřelil 600. branku

Finský útočník Teemu Selänne se stal osmnáctým hráčem v historii NHL, který zaznamenal 600 branek. Jubilejní trefy dosáhl v utkání s Coloradem a i díky jeho gólovému příspěvku zvítězil Anaheim 5:2. Čtvrtá výhra za sebou přiblížila Ducks v Západní konferenci osmému Detroitu na rozdíl sedmi bodů.

"Byl jsem trochu nervózní z toho, že když dnes neskóruji, tak se mi to tady možná nepovede vůbec. Dosáhnout milníku v domácím prostředí totiž celou událost činí významnější. Proto jsem rád, že se mi to tady povedlo, je to pro mě velká úleva," uvedl devětatřicetiletý Selänne. Jubilejní gól ho vynesl do elitní skupiny hráčů, v níž jsou například Wayne Gretzky, Gordie Howe, Brett Hull nebo i Jaromír Jágr, jediný Čech, jenž hranici 600 branek v NHL pokořil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články