Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Pavelec byl povolán z farmy do Atlanty

Atlanta (USA) - Český hokejový brankář Ondřej Pavelec byl povolán z farmářského týmu Chicago Wolves do celku NHL Atlanta Thrashers. Naposledy se jednadvacetiletý kladenský odchovanec objevil v NHL v polovině prosince. Nyní by měl podle generálního manažera Dona Wadella dostat příležitost v jednom či dvou zápasech Atlanty, kterou čekají v sezoně ještě tři duely.

V prvním týmu Thrashers Pavelec nahradil Dana Turpleho, který v posledních třech zápasech kryl záda Johanu Hedbergovi. Pavelec odchytal v této sezoně za Atlantu 11 utkání s průměrem 3,55 obdrženého gólu na zápas a úspěšností zákroků 88,4 procenta. V minulém ročníku odchytal v prestižní soutěži premiérových sedm utkání. 

Za Wolves v nižší AHL nastoupil v tomto ročníku ve 40 zápasech, měl průměr 2,58 inkasované branky na zápas, úspěšnost 91,4 procenta a třikrát udržel čisté konto. Chicago, které loni vyhrálo Calder Cup, letos už ztratilo naděje na postup do play off a Pavelec by mohl být v případě zájmu k dispozici reprezentačním trenérům po skončení základní části NHL. Atlanta hraje naposledy v sobotu 11. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články