Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brankář Neuvirth předčil Brodeura

New York - Český brankář Michal Neuvirth pomohl hokejistům Washingtonu k posunu do čela NHL. V sobotním souboji o první místo v tabulce si Capitals v domácím prostředí poradili s New Jersey 4:1 a jsou novým lídrem. Devils neuspěli poprvé po pěti výhrách, Neuvirth ve svém desátém utkání v NHL zlikvidoval 29 z 30 střel soupeře. Překonal ho pouze v závěru první části Rod Pelley. Neuvirth vychytal třetí vítězství v řadě, při nichž inkasoval pouze pět gólů.

V zápase s New Jersey navíc talentovaný mladík předčil v brankářském duelu slavného Martina Brodeura a svou radost z toho neskrýval. "Cítím se neuvěřitelně. Porazil jsem nejlepšího brankáře na světě, to je úžasné. Sleduji ho často v televizi, takže je to pro mě něco speciálního," rozplýval se Neuvirth.

Naopak další mladý český brankář Ondřej Pavelec nezažívá nejlepší období. S Atlantou prohrál na ledě Tampy Bay 3:4 a z prosincových startů má bilanci jedné výhry a pěti porážek. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný, ale během sto sekund na začátku třetího dějství hosté dvakrát inkasovali a umožnili soupeři rozhodující trhák. Atlanta je aktuálně na osmé pozici ve Východní konferenci.

Robert Lang a Martin Hanzal bodově přispěli Phoenixu k vítězství 3:2 nad Los Angeles. Lang přihrávkou z rohu kluziště připravil pro tým první gól, Hanzal zblokovanou střelou přidal druhý. Oba střední útočníci se zasloužili o obrat z 0:1 na 2:1 a byli vyhlášeni největšími hvězdami utkání. Pomohli Phoenixu k deváté domácí výhře v řadě, čímž Coyotes vyrovnali klubový rekord. Stejně si počínali jejich předchůdci na přelomu roku 1992 a 1993 ještě v tehdejším Winnipegu.

Montreal pokračuje ve vítězné sérii

Na vítězné vlně se vezou hokejisté Montrealu, kteří v Torontu uspěli 3:2 v prodloužení. Canadiens nenašli přemožitele ve čtvrtém zápase za sebou a posunuli se ve Východní konferenci na postupové příčky. Během vítězné série se mohou plně spolehnout na Tomáše Plekance, který bodoval v každém z těchto čtyř utkání a celkově v nich zaznamenal deset kanadských bodů. V Torontu český útočník zvýšil v úvodu první třetiny na 2:0, rozhodující trefu ale zaznamenal v prodloužení Andrej Kosticyn.

Plekancovi se po zápase ale vůbec nelíbilo, že tým lehkovážně ztratil dvoubrankové vedení. "Problém byl v pohybu. Vůbec jsme nebruslili a koukali, co soupeř provede. Musíme to zlepšit. Můžeme být rádi, že máme oba body, že jsme našli v prodloužení cestu k vítězství, ale rozhodně nemůžeme být spokojeni se svým výkonem v druhé a třetí třetině."

Židlický s Rozsívalem přihrávali, Hejduk a Erat skórovali

O dvě přihrávky rozšířili své bodové konto obránci Marek Židlický a Michal Rozsíval. Po akcích Židlického pokaždé skóroval Guillaume Latendresse, přičemž jeho druhá trefa z 57. minuty byla vítězná a znamenala pro Minnesotu vítězství 4:3 nad St. Louis. I pasy Rozsívala měly stejného adresáta, Brandona Dubinského, jehož dva zásahy smazaly ve třetí třetině dvoubrankové manko Rangers a srovnaly stav newyorkského derby s Islanders. Dubinsky tím umlčel i bučení domácích fanoušků v Madison Square Garden a 47 sekund před vypršením šedesáté minuty poslal zápas do prodloužení, v němž ale Kyle Okposo rozhodl o výhře Islanders 3:2.

Útočník Milan Hejduk snížil náskok svého jmenovce Michálka, nejlepšího českého kanonýra v tomto ročníku NHL, na rozdíl jediné branky. Rodák z Ústí nad Labem se v zápase Colorada proti Dallasu trefil už popatnácté a přispěl k výhře Avalanche 4:1. Mezi úspěšné střelce se v sobotním programu zapsal i Martin Erat, který ze samostatného úniku překonal brankáře Chicaga Cristobala Hueta bekhendovou kličkou a vyrovnal na 1:1. K českému útočníkovi se ale žádný další hráč Nashvillu nepřidal, a tak Predators na svém ledě prohráli 1:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články