Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brankář Neuvirth nezabránil čtvrté porážce Philadelphie v řadě

Gólman Michal Neuvirth nezabránil 26 zákroky porážce hokejistů Philadelphie 0:4 v Nashvillu. Flyers prohráli ve čtvrtém zápase v řadě a v pořadí Východní konference jsou předposlední.

Michal Neuvirth v dresu Philadelphie
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

Neuvirth dostal šanci poté, co v předcházejícím duelu proti Carolině, do něhož naskočil od 23. minuty za stavu 0:3, zastavil všech 23 střel.

Proti Predators poprvé inkasoval zkraje druhé třetiny, kdy Craig Smith zamířil do horního růžku Neuvirthovy branky.

Další dvě trefy přidal švédský útočník Viktor Arvidsson. Konečné skóre stanovil Rocco Grimaldi.

Za žádný z gólů Neuvirth nemohl, i proto ho dočasný trenér pensylvánského týmu Scott Gordon pochválil.

"Michal předvedl solidní výkon. Za všechny branky si můžeme sami, dostali jsme se do špatných pozic," uvedl americký kouč.

"Měli jsme smůlu, několikrát jsme trefili tyč. Jejich brankář chytal skvěle. Musíme to hodit za hlavu a jít dál," prohlásil třicetiletý Neuvirth.

Jeho spoluhráč obránce Radko Gudas zůstal v hodnocení plus/minus na nule, útočník Jakub Voráček si připsal záporný bod.

Hlavní hvězdou zápasu byl domácí gólman Juuse Saros, který kryl všech 32 střel hráčů Philadelphie.

Čtvrtou výhru po sobě oslavilo Vegas, které si poradilo s Los Angeles 2:0. Golden Knights je s 52 body v čele Pacifické divize spolu s Calgary, jež však sehrálo o tři utkání méně.

V dresu vítězů nastoupil útočník Tomáš Nosek, který předchozí zápas strávil mezi náhradníky. Pardubický rodák nebodoval.

Gólman Marc-André Fleury potřeboval na šesté čisté konto v sezoně a 23. vychytanou výhru jen 17 zákroků. V obou statistikách je mezi brankáři nejlepší.

Výsledky úterních zápasů NHL:

Vegas - Los Angeles 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky: 44. Pirri, 60. Tuch. Střely na branku: 48:17. Diváci: 18 319. Hvězdy zápasu: 1. Pirri, 2. Schmidt, 3. M.-A. Fleury (všichni Vegas).

Nashville - Philadelphia 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky: 33. a 47. Arvidsson, 23. C. Smith, 52. Grimaldi. Střely na branku: 30:32. Brankář Neuvirth (Philadelphia) odchytal 59:23 minut, inkasoval čtyřikrát z 30 střel a měl úspěšnost zákroků 86,7 procenta. Diváci: 17 481. Hvězdy zápasu: 1. Saros, 2. Arvidsson, 3. C. Smith (všichni Nashville).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články